Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Cambridge Analytica" skandalında Rus izi bulundu

Rusya’nın Mail.ru şirketi, Facebook kullanıcılarından kişisel verilerin kötüye kullanımı ile suçlandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2018 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Cambridge Analytica" skandalında Rus izi bulundu

Rusya’nın Mail.ru şirketi, Facebook kullanıcılarından kişisel verilerin kötüye kullanımı ile suçlandı.

Mail.ru, Facebook kullanıcılarından kişisel verilerin kötüye kullanımını skandalıyla ile suçlanıyor. İngiliz "Cambridge Analytica" şirketi tarafından verilerinin kötüye kullanımıyla ilgili olarak başlatılan ve "Facebook" şirketi tarafından yapılan araştırma sonucu, Mail.ru suçlandı. Mail.ru Group, kendi şirketi için Facebook ile yüzlerce yazılım uygulaması geliştirdiği ortaya çıktı.

Facebook ise o yazılımlardan sadece iki tanesinin iki hafta içinde bilgi toplamasına izin verildiğini bildirdi. Konuya Amerikan siyasetçilerde tepki gösterdi. ABD Senatörü Mark Warner konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Son 6 ayda Facebook’un kullanıcı verilerinin toplanması ve kullanılmasına daha az erişebileceğini öğrendik. Sahibinin Rus lider Vladimir Putin ile yakın bağları olan bir teknoloji şirketi Facebook’tan bilgi toplayan yüzlerce uygulamasının olduğunu öğrendik. Eğer öyleyse, hangi bilgilerin Mali.ru aracılığıyla iletildiğini ve nasıl kullanıldığını belirlememiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Mart 2018’de Cambridge Analytica’nın iş yöntemleri hakkında birçok haber ortaya çıkmıştı. Facebook’un bir üniversite görevlisine platformdaki kullanıcıların verilerine erişim vermesiyle başlayan süreçte veriler Cambridge Analytica şirketinin eline geçmişti. Cambridge Analytica şirketi Donald Trump’ın başkanlık seçimleri kampanyasında bu verileri kullandığı iddia ediliyor. Bunlara karşılık olarak İngiltere Bilgi Komisyonu Ofisi, Cambridge Analytica şirketinin sunucularını araştırmak için izin isterken Cambridge Analytica’nın Facebook sayfası ve reklamları Facebook tarafından yasaklanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.