Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalıştığı Serayı Soydu

Burdur’un Çavdır ilçesinde, sera kurulumunda kullanılan malzeme ve araçları çaldığı öne sürülen şahıs, jandarma tarafından Gölhisar’da yakalandı.Edinilen bilgiye göre, 6 Mayıs tarihinde meydana gelen olayda Çavdır ilçesine bağlı...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burdur’un Çavdır ilçesinde, sera kurulumunda kullanılan malzeme ve araçları çaldığı öne sürülen şahıs, jandarma tarafından Gölhisar’da yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, 6 Mayıs tarihinde meydana gelen olayda Çavdır ilçesine bağlı İshak köyünde A.Ç. isimli şahsa ait seradan, kurulumda kullanılan 2 adet sanayi tipi kaynak makinesi, 1 adet dekupaj spiral, 1 adet el spirali, 1 adet el matkabı ve 150 metre uzunluğunda maşa kablosu çalındı.
JANDARMA, 3 ÖZEL TİM KURDU
Olayın ardından İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 5 bin TL değerindeki malzemeleri çalan şüpheli kişi ya da kişileri arama çalışması başlattı. Çalışmalar kapsamında Çavdır ve yakın bölgedeki Gölhisar jandarma kolluk kuvvetleri bünyesinde 3 özel tim kuruldu.
İstihbari çalışmalar kapsamında, olay bölgesinden alınarak mukayese edilen araç lastik izleri ve profil olarak değerlendirilen şüphelilerin ve mağdur vatandaşa ait çalıntı malzemelerin, , 3 gün süren takip neticesinde Gölhisar’ın Yusufça Mahallesi’nde bulunduğu bildirildi.
SERA KURULUMUNDA ÇALIŞAN İŞÇİ ÇIKTI
Hırsızlık olayıyla ilgili R.Ö. isimli şahsa ulaşan jandarma ekipleri, şüphelinin yakın bir zamanda kurulum işinde çalıştığını tespit etti. R.Ö. isimli şahsın evinin odunluğunda yapılan aramada çalıntı malzeme ve araçların ele geçirildiği öğrenildi. Jandarma Komutanlığı ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, şüpheli R.Ö. ise gerekli işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi.
’MEVSİMLİK İŞÇİLER KONTROLDEN GEÇSİN’ VURGUSU
Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, mevsimlik işçilerin en yakın karakola bildirilip, kontrolden geçirilmesine vurgu yapıldı. Açıklamada, "Geçimlerini tarım, hayvancılık ve seracılık faaliyetleriyle sağlayan vatandaşlarımızın emek ve alın terinin ürünü olan malvarlıklarının hırsızlık olaylarına konu olmaması maksadıyla, özellikle vatandaşlarımız tarafından seraları ve hayvan barınaklarında, kapı kilidi, bahçe duvarı ve teli, alarm sistemi, kamera ve bekçi köpeği gibi fiziki emniyet tedbirlerinin alınması, ayrıca mevsimlik tarım işçisi ve tarım arazi ve seralarda inşaat/kurulum işlerinde geçici olarak çalıştırılan işçilere ilişkin gerekli kontrol ve sorgulamaların yapılabilmesi maksadıyla, durumun en yakın jandarma birliğine bildirilmesi önem arz etmektedir" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.