Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çakmağı çaktı, alev topuna döndü!

Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’nde TEM’deki akaryakıt istasyonundan LPG aldıktan sonra yola çıkan sürücü sigarasını yakmak için çakmağı yakınca, otomobil alev aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2016 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2016 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çakmağı çaktı, alev topuna döndü!
Selahattin Demir ile hastaneye tedaviye götürdüğü annesi 74 yaşındaki Bahriye Demir alevlerin içerisinden çıkarak canlarını kurtarırken, elleri ve yüzü yanan yaşlı kadın yağmurun altında olayın şokundan uzun süre kurtulamadı. Otomobil alev alev yanarken, yol bir süre ulaşıma kapalı kaldı.

Olay, bugün saat 08.45 sıralarında, TEM’in Kartepe Mevkii’nde meydana geldi. Kastamonu’da oturan Selahattin Demir hasta olan annesi Bahriye Demir’i İstanbul’da bir hastaneye götürmek için yola çıktı. TEM’in Kartepe Mevkii’nde bulunan bir petrol istasyonunda duran Selahattin Demir aracına LPG aldı. İstasyondan çıktıktan sonra sigara içmek isteyen Selahattin Demir çakmağını çakınca otomobil alev aldı. İstasyondan yaklaşık 200 metre uzaklaştıktan sonra otomobil 3 şeritli yolun ortasında alev alırken, Selahattin Demir ile Bahriye Demir alevlerin içerisinde kalan aracın içerisinden çıkarak canlarını kurtardı.

'HASTANEYE GİDİYORDUK'

37 ES 151 plakalı otomobil alev alev yanarken, yanan aracı gören sürücüler itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangını söndürmeye çalışırken, TEM ulaşıma kapatıldı. Elleri yüzü yanan Bahriye Demir, yolun kenarına otururken yağmur altında titredi. Olayın şokunu yaşayan Bahriye Demir, "Rahatsızlığım nedeniyle İstanbul’a gidiyorduk. Araca gaz aldıktan sonra yola çıktık. Oğlumun çakmağı çakmasıyla otomobil alev aldı" dedi.

Annesi gibi elleri ve yüzü yanan Selahattin Demir ise, "Kastamonu’dan İstanbul’a hastaneye gidiyorduk. Akaryakıt istasyonunda gaz aldık. İstasyondan çıktıktan sonra sigara içmek için çakmağı çakmamla araç alev aldı" diye konuştu. Gelen 112 Acil ekibi Selahattin Demir ile Bahriye Demir’i alarak hastaneye götürdü. Yol bir süre sonra tek şeritten kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Aracın yoldan kaldırılmasıyla ulaşım normale döndü. Aracın yanmasıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.