Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çakıcı’nın yaraladığı DHKPC-li Mollamehmetoğlu davası görüldü

Alaattin Çakıcı’nın bir süre önce Edirne F Tipi Cezaevi’nde yaraladığı DHKP-C’li Latif Mollamehmetoğlu davasıyla ilgili duruşma yapıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen cezaevinin sağlık memuru Aykut Vardar, Çakıcı’nın yaraladığı...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alaattin Çakıcı’nın bir süre önce Edirne F Tipi Cezaevi’nde yaraladığı DHKP-C’li Latif Mollamehmetoğlu davasıyla ilgili duruşma yapıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen cezaevinin sağlık memuru Aykut Vardar, Çakıcı’nın yaraladığı Mollamehmetoğlu’nun yarasını kendisinin diktiğini söyledi.
Edirne 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada cezaevinde görevli sağlık memuru Aykut Vardar’ın ifadesine başvuruldu. Vardar, ifadesinde yaralanan sanığın yarasını kendisinin diktiğini anlattı ve detaylı bilgiler verdi. Bu arada, cezaevinde görevli diğer isimler de tanık olarak dinlenirken, onlar da Vardar’ın açıklamalarını doğruladı.
Vardar, hem olayı ve hem de tıbbi müdahalesini ile yaşadıklarını şu şekilde anlattı:
"Ben olay günü her zamanki gibi revirde görevliydim. Aşağıdan bir birimden telefon geldi. Yaralanma olayı olduğu ve aşağı kata inilmesi gerektiği söylendi. Ben de pansuman malzemelerini alarak alt kata indim. Sohbet odasında bir mahkumun yaralı olduğunu gördüm. Ona müdahale ettim. Daha sonra bir memurun yaralı olduğunu öğrendim. Memur cezaevi kantini kısmındaydı. Kantin kısmına geçip yaralı memura müdahale ettim. Memura fazla yapabileceğim bir şey yoktu. Acil tedavisini yapıp hastaneye sevk edilmesini istedim. Memurla beraber hastaneye gittim. Tedavi ettiğim mahkumun adı Latif Mollamehmetoğlu idi. Göğsünde yara vardı. 8 veya 10 dikiş attım. Cezaevindeki kargaşadan dolayı ve yanımda memur olmadığı için onu hastaneye sevk etmedim. Yaranın 10 santimetre kadar uzunluğu vardı. Benim müdahale edebileceğim bir durumdu. 1,5-2 santimetre derinliğinde, 8-10 santimetre uzunluğunda kesi yarası vardı."
Duruşmanın sonunda ise Alattin Çakıcı’ya tanık beyanları konusunda görüşleri soruldu. Çakıcı, beyanlara katıldığını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.