Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cadde “Göl”de Balık Tutmaya Çalıştılar

Afyonkarahisar’da dün gece yağan sağanak yağmurun ardından evlerini su basan mahalleli, balık oltalarını evlerinden göle dönen cadde ve sokaklara sallayarak durumu protesto ettiler.Dün gece geç saatlerde başlayan ve sabaha kadar devam eden...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 22:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cadde “Göl”de Balık Tutmaya Çalıştılar
Afyonkarahisar’da dün gece yağan sağanak yağmurun ardından evlerini su basan mahalleli, balık oltalarını evlerinden göle dönen cadde ve sokaklara sallayarak durumu protesto ettiler.
Dün gece geç saatlerde başlayan ve sabaha kadar devam eden sağanak yağışın ardından kentin birçok noktasında ev ve işyerlerini su basarken, yağmurdan en fazla etkilenen yerlerin başında ise Yenice Mahallesi geldi. Mahalle sakinleri, göle dönen cadde ve sokaklara balık oltaları sallayarak durumu protesto ettiler. Özellikle bodrum katlarının su altında kaldığı baskında, bir çok evde bulunan ev eşyalarının, yakacak ve erzakların kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Evlere dolan suların lağımla karışık yağmur suyu olduğu belirtilirken, baskının taşan kanalizasyon sisteminden kaynaklandığı öne sürüldü. Olayla ilgili bilgiler veren ve binasının bodrum katını su basan Süleyman İçer evinin önceki akşamdan beri sular altında olduğunu kaydederek, “1 saat yağmur yağdıktan sonra bütün mahallenin hepsi aynı bu vaziyette, aynı bu düzen. Aşağı yukarı 500 ev bu halde. Benim bodrumum inşaat olarak kullanıldığı için ben kullanmıyorum bende bir şey yok, ama bu bodrumlarda duran bir dünya insan var. Adamların evlerinin halini bilemiyorum artık" dedi.
Mahallelinin oltalarla balık tutmaya çalıştığı ve göle dönen sokakta konuşan Ali Canavarcı isimli mahalle sakini ise şunları söyledi:
“Burada kanalizasyon sorunumuz var evler 1,5 metre derin, kanalizasyon 50 santimetre derin. Bir metre suyu yukarı çıkamıyor. Kaç evin su bastığını sayamam. Yenice’nin hepsi. Her sene kışın biz bu sorunu yaşıyoruz.”
Öte yandan, evlerini su basan mahalleli tahliyeleri su motoru ve ellerine geçirdikleri faraş, leğen ve kova ile yapmaya çalışırken, mahalle sakinleri birbirlerine yardım ederek yaralarını sarmaya çalıştılar.
Su basan evlerde bulunan elektronik eşyalar başta olmak üzere bir çok ev eşyasının da kullanılamaz hale geldiği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.