Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ByLock soruşturmasında 58 şüpheli polise tutuklama istemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün kriptolu mesajlaşma uygulaması ByLock’u kullandıkları iddia edilen emniyet mensuplarına yönelik yürütülen soruşturmada aralarında başkomiser, komiser ve komiser yardımcılarının da...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün kriptolu mesajlaşma uygulaması ByLock’u kullandıkları iddia edilen emniyet mensuplarına yönelik yürütülen soruşturmada aralarında başkomiser, komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu 58 polis tutuklama talebiyle, itirafçı oldukları öğrenilen 2 polis ise adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Evliya Çalışkan tarafından FETÖ’nün şifreli yazışma uygulaması ’’ByLock’’u kullanan emniyet mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 60 polisin savcılık sorguları sona erdi. Soruşturma savcılığı, aralarında başkomiser, komiser ve komiser yardımcılarının da bulunduğu 58 polisi "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. İtirafçı oldukları öğrenilen 2 polis memuru ise, haklarında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılması talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.
Soruşturma kapsamında ’ByLock uygulamasını kullandığı tespit edilen aralarında 5 emniyet müdürü, 3 amir ve başkomiserlerin de bulunduğu 99 polis tutuklanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.