Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bylock kullanıcısı 36 polise tutuklama talebi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından emniyet mensuplarına yönelik yürütülen soruşturmada, şifreli haberleşme programı Bylock’u kullandığı tespit edilen 36 polis memurunun “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmaları...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından emniyet mensuplarına yönelik yürütülen soruşturmada, şifreli haberleşme programı Bylock’u kullandığı tespit edilen 36 polis memurunun “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmaları talep edildi. Savcılığın sevk yazısında, “Şüphelilerin örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde yer aldıkları ve bu şekilde üzerlerine atılı suçu tereddüde meydan vermeyecek şekilde işledikleri anlaşılmıştır” denildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından FETÖ’nün emniyet yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. FETÖ üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için kullandığı şifreli haberleşme programı ‘Bylock’ kullanıcısı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 36 polisin savcılık sorgusu sona erdi.  Soruşturma savcılığı, 36 polis memurunu “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.
Savcılığın sevk yazısında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün kullanmış olduğu “Bylock” isimli kriptolu programın kurulum dosyası olmadan internet üzerinden kurulumunun mümkün olmayacağı anlatılarak, bu programa erişimin ancak örgüt üyeleri arasında birbirlerine kurulum dosyasını bluetooth, flash bellek gibi dijital ortamdan vererek sağlayabildiği ifade edildi. Yazıda, bu durumun kullanım için zorunlu olduğu ve bu nedenle Bylock isimli programa FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisinde faaliyet göstermeyen bir kişinin ulaşmasının mümkün olmadığı kaydedildi.
“Örgütün hiyerarşik yapısı içinde yer aldıkları anlaşılmıştır”
Emniyet mensubu olan şüphelilerin bylock programı kullandıkları belirtilen sevk yazısında, “Şüphelilerin bu program üzerinden örgüt liderlerinden ve örgüt yöneticilerinden emir ve talimat alarak süreklilik, etkinlik arz edecek şekilde örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde yer aldıkları ve bu şekilde üzerlerine atılı suçu tereddüde meydan vermeyecek şekilde işledikleri anlaşılmıştır” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.