Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bylock kullanan öğretmenlere operasyon: 11 gözaltı

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ’da, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 11 öğretmen gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ELAZIĞ (İHA) – Elazığ’da, Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 11 öğretmen gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün haberleşme sistemi olan ‘Bylock’u kullandığı belirlenen 20 öğretmen hakkında yakalama kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün sabah saatlerinde Elazığ merkezde 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 11 şüpheli öğretmen gözaltına alındı.
Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 2’si kadın 11 şüpheli ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürülürken, 9 öğretmenin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Öğretmenlerden bazılarının örgütte ’abi’ pozisyonunda olduğu ve hepsinin de örgüte ait ‘Bylock’ programını kullandığı öğrenildi.
Elazığ’da FETÖ soruşturması kapsamında 199 öğretmen açığa alınmıştı. Operasyonla ilgili soruşturma sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.