Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir Belediyesi ile sendika arasında anlaşmazlığa neden olan arsaya iş makineleri girdi

Ankara’da, Büyükşehir Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında anlaşmazlığa neden olan arazide, belediyeye ait iş makineleriyle yıkım çalışması başlatıldı.Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makineleri, gece...

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 01:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 01:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara’da, Büyükşehir Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında anlaşmazlığa neden olan arazide, belediyeye ait iş makineleriyle yıkım çalışması başlatıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makineleri, gece saatlerinde Lizbon Caddesi ile Mimar Caddesi kesişiminde bulunan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’na ait arazide yıkım çalışması başlattı. Büyükşehir Belediyesi ile sendika arasında anlaşmazlığa neden olan arsada bulunan yapılar, yol yapımı ve genişletme çalışmaları nedeniyle çok sayıda iş makinesi tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı.
“Burada çalışma yapmak hukuksuzdur”
Durumu çevredeki vatandaşlardan haber alan sendika yöneticileri, iş makinelerinin çalışma başlattığı tartışmalı araziye geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin arazide yıkım gerçekleştirmesinin hukuksuz olduğunu savunan Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, “Bu arsa DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın arsasıdır. Buradan bir yol geçiyor. Biz, Büyükşehir Belediyesi’nin bu yolu tamamlaması için herhangi bir engel koymadık. Ancak burada bizim bir başvurumuz var. Bu başvuru sonuçlanmadan, bize herhangi bir bildirim yapılmadan, herhangi bir belge elimize geçmeden, habersizce DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın mülkü olan bu arsanın içine iş makinelerini koymak, burada çalışma yapmak hukuksuzdur. Bunu doğru bulmuyoruz. Bununla ilgili yasal başvurularımızı yapacağız” diye konuştu.
Genel İş Sendikası Mali İşleri Daire Başkanı Çetin Çalışkan ise, “Buradaki hukuksuzluğa rağmen, Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine genel başkanımız ve yönetimimiz, bu yolun kamu yararına açılması için ellerinden geleni yaptı. Bunlar Büyükşehir’in bürokratlarıyla görüşülerek yapıldı ama biz bu arsanın yıkıldığını, burada yol açıldığını buradaki vatandaşlardan öğrendik ve buraya geldik. Üzücü olan bu” ifadelerini kullandı.
(OED-MK-Y)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.