Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük FETÖ Davası’nda 67 sanık yarın hakim karşısına çıkacak

15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlar sonrası FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hazırlanan aralarında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da olduğu 9 müştekili, 67 sanıklı davanın ilk duruşması yarın Kayseri’de...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası yapılan operasyonlar sonrası FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hazırlanan aralarında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da olduğu 9 müştekili, 67 sanıklı davanın ilk duruşması yarın Kayseri’de görülecek.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davada Ankara Sincan Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklu sanıkların geçtiğimiz hafta bu dava için Kayseri’ye getirildikleri, Kayseri Kapalı Cezaevi’ne duruşma sonuna kadar nakledikleri öğrenildi.
1,2 ve 3 Kasım tarihleri olmak üzere 3 gün sürecek olan dava için Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi de hazırlıklarını sürdürürken, geçen haftaki tüm davalarını başka bir tarihe erteleyerek, dava almadı.
Kısıtlılık kararı olan dosyada, yarın 2. Ağır Mahkemesi heyetince Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda duruşmaya hiçbir elektronik cihazın alınmayacağı, geniş güvenlik önlemlerinin alınacağı öğrenildi.
Davada, tutuklu, tutuksuz, firari ve yurt dışı yasağı bulunan 67 sanık şunlar:
"Ahmet Türkmen, Ahmet Doğan, Adem Çelik, Ali Arap Aksoy, Abdurrahman Haskahraman, Ali Demir, Bekir Boydak, Erkan Yıldız, Hacı Boydak, Mustafa Boydak, Memduh Boydak, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu, Necmi Somtaş, Sıtkı Baş, İlhan Miraboğlu, Mehmet Yıldız, Mehmet Çetin, Şükrü Boydak, Mehmet Fındık, Birol Çelebi, Bünyamin Aksoy, Cengizhan Bingöl, Engin Yanık, Erol Boydak, Eşref Coşar, Hacı Osman Büyükata, Hamza Çil, Hasar Basri Doğan, Haşil Emirdağı, Hüseyin Aydın, Hüseyin Alpay, Hüseyin Güngör, İbrahim Ülger, İsmail Tuna, Köksal Erdoğmuş, Mahmut Alak, Mahmut Mert, Mahmut Göncü, Mehmet Filiz, Mehmet Karakaya, Mehmet Albayrak, Mehmet Kocatürk, Mehmet İslamoğlu, Metin Gök, Metin Çiftçi, Murat Bozdağ, Mustafa Özdemir, Mustafa Ahi, Muzaffer Güner, Nurullah Sarıöz, Nurullah İyigün, Osman Nuri Özdil, Ömer Pekşen, Ömer Geneci, Ömer Yazıcı, Salih Akay, Servet Demirel, Sinan Ekin, Şaban Çınar, Şadi Günek, Şahin Ekici, Tamer Oğuz, Yahya Karadeniz, Yunus Serin, Halit Bayhan, İlyas Boydak."
Yılmaz Akansu’nun hem müşteki hem de sanık olduğu davada aralarında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da olduğu 9 müşteki de şu şekilde:
"İsmail Arıcı, Başbakanlık Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Bekir Atıcı, Ömer Aydın, Osman Şaş, Mehmet Salih Keskin, Hamdi Türkmen, Ömer Koçak, T.C. Başbakanlık: Sayın Recep Tayyip Erdoğan."
771 Sayfalık iddianame
Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı ve iki bölüm, 771 sayfadan oluşan iddianamede sanıklar hakkında "Anayasayı İhlal, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Düşürmeye Teşebbüs, Silahlı Terör Örgütü Yöneticisi Olmak, Resmi Belgede Sahtecilik, Hizmet Sebebiyle Emniyete Suistimal, ÖSYM Kanununa Muhalefet, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet" suçları yer alıyor. İddianamenin giriş bölümünde örgütün kuruluşundaki yemin metni dikkat çekerken, metinde, ’Gücüm yettiği kadar Kuran’ı hayatıma gaye edineceğime, kardeşlerime karşı sadakat izinde bulunacağıma, halkın ve talebe arkadaşların izzet ve onurlarını izzetim ve onurum kadar yükseltmeye çalışacağıma, kusurlarımın hatırlatılması karşında memnuniyet ihzar edeceğime, Dahilden ve hariçten gelen bilumum taarruz ve tenkitleri, ’nefsime yapılmış’ gibi ’ret’ edeceğime, Bilumum karar listesindeki esaslara riayette bulunacağıma, Hizmet adına uhdeme aldığım vazifeleri veya kararla bana tahmil edilen mükellefiyetleri, ’itirazsız’ yerine getirmeye çalışacağıma, Kuran’a sadakatten hiçbir surette ayrılmayacağıma, Münferit hareket edip bu kararlara muhalif davrandığım an, ihtiyarımla bu kadrodan kendimi ıskat edip, ’herhangi bir talebe gibi’ dershanede vazifeme devam edeceğime, ’Vallah-Billah’ kasemleriyle yemin ediyor ve bu yeminin ’La Yen Kati’ olmasına, ’Cenab-ı Hakkı istişhadde bulunuyorum’ yazdığı ortaya çıktı.
"Altında şerefle ezilir giderim"
İddianamede ele geçen materyallerin çözüm tutanakları da yer alırken, üzerinde ve içerisinde herhangi bir yazı olmayan Amerikan dolarları da Fetullahçı Terör Örgütüne himmet, bağış gibi yardım adı altında paralar da yer alıyor. Ayrıca bir sanığın cep telefonunda Fetullah Gülen’in resminin bulunduğu Fetullah Gülen’e hitaben ’Derdini sevdiğim hocam, bu dert paylaşmakla azalmaz, biliyorum. Omuzlarım zayıf, çekemem senin çektiğin derdi, ama çekilmem de geri. Altında şerefle ezilir giderim’ yazılmış şiir de FETÖ liderine bağlılıklarını ortaya çıkarıyor. Öte yandan Memduh Boydak’ın da Bank Asya ile ilgili attığı tweet ve Fetullah Gülen ile Hacı Boydak’ın birlikte çektirmiş oldukları fotoğraf da dosyada yer aldı.
Sanıklar, 3 gün sürecek dava boyunca 16 ayrı olaydan mahkemeye savunma yapacaklar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.