Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'daki sahte polis çetesine baskın

Bursa’da kendilerini sahte polis olarak tanıtıp, iki kadından yaklaşık 70 bin lira değerinde altın alan dolandırıcı çetesi çökertildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2014 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2014 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'daki sahte polis çetesine baskın
 Bursa’da kendilerini sahte polis olarak tanıtıp, iki kadından yaklaşık 70 bin lira değerinde altın alan dolandırıcı çetesi çökertildi.

İddiaya göre, ev hanımı 39 yaşındaki M.H.’yi arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıttı. M.H.’ye “Hakkari’de bir kuyumcu soygunu oldu. Senin kimliğini olay yerinde bulduk. Kuyumcudan alınan 72 bin lira değerindeki altın Yüksekova’da terör örgütü üyelerine verilmiş. Senin evine bir arkadaş yollayacağım. Evdeki altınların numaralarına bakacağım. Bunun için gelen arkadaşa vermen gerekiyor” dedi. Bunun üzerine paniğe kapılan M.H, 10 bin lira değerindeki altını evine gelen şahsa verdi. Bir süre sonra sahte polisin telefonunu açmaması üzerine dolandırıldığını anlayan M.H. polise müracaat etti.

Dolandırıcılar aynı yöntemle N.A. isimli kadını da 60 bin lira dolandırdı. Bu iki kadının şikayeti üzerine Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. İki mahallede yaklaşık 50 güvenlik kamerası ve 50 bin araç plakasını inceleyen ekipler, dolandırıcıların kullandığı otomobili tespit etti. Aracın Eskişehir’den gelirken MOBESE’ye girmesi üzerine operasyonun startını veren ekipler, Faruk Ş. (33) ve Mustafa Ş. (19) ile Mustafa D. (39) ve B.Ö'yi (17) gözaltına alındı.

M.H. ve N.A. gözaltına alınan şahıslardan altınlarını verdikleri B.Ö.’yü tespit etti. Şahıslardan kendisini Mustafa’nın abisi olarak tanıtan Faruk’un sahte kimlik kullandığı ortaya çıktı. Faruk’un asıl isminin Serdar B. olduğu ve Türkiye genelinde 20 ayrı suçtan İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir gibi illerde arandığı tespit edildi. Gözaltına alınan B.Ö. ise, “Bu şahıslar telefonda konuşup beni yönlendiriyordu. Her yaptığım iş karşılığında 400 lira para veriyorlardı” dedi.

Emniyetteki ifadelerinin ardından 4 kişi “unvan gasbı ve dolandırıcılık” suçlarından adliyeye sevk edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.