Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’daki Canlı Bomba PKK’nın İşi Çıktı

Bursa’da dün yaşanan ve ucuz atlatılan canlı bomba saldırısının arkasından PKK çıktı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul, Afyon, Mardin, Urfa’nın da aralarında bulunduğu şehirlerde 10’dan fazla kişiyi gözaltına...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2016 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2016 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da dün yaşanan ve ucuz atlatılan canlı bomba saldırısının arkasından PKK çıktı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul, Afyon, Mardin, Urfa’nın da aralarında bulunduğu şehirlerde 10’dan fazla kişiyi gözaltına aldı.
Ulucami’de dün yaşanan canlı bomba saldırısında 25 yaşlarındaki kadın terörist parçalanarak hayatını kaybetmişti. Olayda 8 kişi yatarak tedavi altına alınırken, 10’dan fazla kişi de ayakta tedavi sonrası taburcu olmuştu.
Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün canlı bombanın kimliğinin tespiti konusundaki çalışmaları sürüyor. Olayı gerçekleştiren örgütün yüzde 90 oranında PKK olduğu öğrenildi. Soruşturmayı Cumhuriyet Savcısı nezaretinde hassas ve titiz bir şekilde sürdüren Bursa Emniyet Müdürlüğü, cesetten alınan parmak izi ve DNA parçalarını kriminal laboratuara gönderdi.
İstihbarat birimleri tespit edilen bir sahte kimlik üzerinden giderek, bombayı Bursa’ya getiren, canlı bombayı barındıran ve başka şehirden Bursa’ya gönderen ilişkili olduğu kişileri İstanbul, Afyon, Mardin ve Urfa’da gözaltına aldı.
Şahısların sorgulamasının sürdüğü, sağlık raporlarının alındığı ve Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla soruşturmanın genişletileceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.