Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da yakalanan terör örgütü IŞİD üyesinin yargılanmasına devam edildi

Bursa’da terör örgütü IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Fas uyruklu Mimoun Bateoui’nin yargılanmasına devam edildi.Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibinde olan Mimoun Bateoui, gözaltına...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da terör örgütü IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Fas uyruklu Mimoun Bateoui’nin yargılanmasına devam edildi.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibinde olan Mimoun Bateoui, gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı. Yapılan incelemelerde Bateoui’nin üzerindeki telefondan örgüt videosu ve ankesörlü telefon hattı çıktı. Duruşmada tercüman aracılığıyla söz alan Bateoui, "Ankesörlü telefon hattı ile kimle görüştüğümü tam hatırlamıyorum. Bulgaristan’da ikamet eden eşim veya ağabeylerim ile arkadaşlarımla konuşmuş olabilirim. Uluslararası bir görüşme yapmadım. Eşim ile benim ortak kullandığımız bir cep telefonu var" açıklamasını yaptı.
Hakkında 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’terör örgütü üyesi olmak’ ve ’terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçlarından dava açılan Mimoun Bateoui, çıktığı ilk duruşmada, tercüman aracılığıyla savunmasını yaptı. İtham edilen suçlamaları kabul etmeyen Bateoui, eşinin internetten İslami içerikli bir siteden yazıştığı kadın arkadaşının eşi olan M.S. ile tanıştığını, Bursa’da yaşayan bu şahıs ile arkadaş olduğunu belirtti. Sanık Bateoui, "Onunla konuştuktan sonra ben de Bursa’da boks salonu açmak için geldim. Cep telefonumda IŞİD ile ilgili görüntüler var. Bunları izleyip hemen sildim. Çünkü Belçika’da bu örgüte ve Müslümanlara iyi gözle bakmıyorlar" dedi.
Kendisinin Fas’a iade edilmemesi için mahkeme heyetine yalvaran Bateoui, "Fas’a göndereceğinize 100 yıl ceza verin razıyım. Aksi halde kendimi öldürürüm. Türkiye’ye sığınmayı talep ediyorum" dedi.
Duruşmada hazır bulunan tutuklu sanık suçlamaları kabul etmezken, cumhuriyet savcısı verdiği mütaalada, Mimoun Bateoui’nin terör örgütü üyesi olmak ve terör örgününün propagandasını yapmak suçlarından 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Karar için duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.