Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da Kan Davası Cinayetine Ceza Yağdı

Bursa’da kan davası cinayetinde sanığa müebbet, diğer şüphelilere ise toplamda 48 yıl 9 ay hapis cezası verildi.Olay, 20 Haziran 2015 tarihinde merkez Yıldırım ilçesi Duaçınarı Mahallesi Akasya Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, D.Y....

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da Kan Davası Cinayetine Ceza Yağdı
Bursa’da kan davası cinayetinde sanığa müebbet, diğer şüphelilere ise toplamda 48 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
Olay, 20 Haziran 2015 tarihinde merkez Yıldırım ilçesi Duaçınarı Mahallesi Akasya Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, D.Y. (16) ile Sedat Yurttapan (19), Kars’ın Dermen Köyü’nde amcalarının ölümünden sorumlu tutukları inşaat işçisi Fırat Bahçıvan’ın önünü keserek çapraz ateşe tutarak öldürdü. İnşaat işçisi genç, olay yerinde hayatını kaybederken, iki zanlı ise Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde teslim oldu. Cinayet Büro Amirliği’ndeki sorgulanan iki zanlı, Karst’tan 4 kişi gelip diğer iki akrabalarının da bir diğer şahsı öldürmek için ayrıldıklarını söyledi. Kuzenlerin belirttiği adrese giden polis ekipleri cinayet için pusuda bekleyen akrabaları B. Y. ve K. Y.’yi de suç aleti silahları ile birlikte gözaltına aldı.
"MAHKEMENİN VERECEĞİ KARARA GÜVENİYORUZ"
Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 şüphelinin bulunduğu davada kararı açıkladı. Haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davada, sanıklardan Sedat Yurttapan ile D.Y. ’kan gütmek saikiyle adam öldürmek’, B.K. ve tutuksuz yargılanan A.Y. ise ’Suça iştirak ve azmettirme’ suçlarından yargılandı. Davada konuşan Sedat Yurttapan, "Cinayeti işlediğimizi ifade ediyor ve avukatımızın savunmasına katılıyoruz. Mahkemenin vereceği karara güveniyoruz" dedi.
K.Y. ise, suçlamaları reddedip işlemediği suçtan dolayı ceza almak istemediğini söyledi.
CEZA YAĞDI
Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, ’kan gütmek saikiyle adam öldürmek’ suçundan sanıklardan Sedat Yurttapan’a müebbet, D.Y.’ye ise yaşı küçük olduğu için 12 yıl 1 ay hapis cezası verdi.
’Suça iştirak ve azmettirme’ suçlarından yargılanan B.K. ve K.Y.’ye 10’ar yıl, tutuksuz yargılanan A.Y. ise 16 yıl 8 ay hapis çarptırılıp, yurt dışına çıkma yasağı konuldu. Tutuksuz yargılandığı bildirilen ailenin diğer üyeleri ise beraat etti.
Cezayı az bulan avukatlar, mahkeme sonucunun usul ve yasaya aykırı olduğunu, ayrıca her iki tarafı da tatmin etmediği gerekçesiyle, kararı temyiz için Yargıtay’a göndereceklerini dile getirdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.