Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da HDP’li grubun izinsiz basın açıklamasına polis müdahale etti

Bursa’da HDP’li grubun izinsiz gösteri yapacağı ihbarı üzerine harekete geçen polis, basın açıklamasının yapılacağı pazar yerinde 500’e yakın görevliyle tedbir aldı. Gözaltı yapılacağının hatırlatılmasının ardından HDP’li...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da HDP’li grubun izinsiz gösteri yapacağı ihbarı üzerine harekete geçen polis, basın açıklamasının yapılacağı pazar yerinde 500’e yakın görevliyle tedbir aldı. Gözaltı yapılacağının hatırlatılmasının ardından HDP’li grup basın açıklaması yapıp dağıldı.
Dün gece HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 11 milletvekilinin gözaltına alınmasının ardından Bursa’da HDP’li bir grup basın açıklaması yaptı. Yıldırım Arabayatağı Mahallesi’nde toplanıp pazar yerine bez afişler asan grubu 500 civarında polis takibe aldı. Olay yerinde 200 çevik kuvvet ekibi ile 2 TOMA ve zırhlı panzerler hazır bekletildi. OHAL sebebiyle yürüyüş ve basın açıklamalarının yasak olduğu hatırlatıldı. Grubun slogan atması üzerine olay yerindeki çok sayıda polis, kalabalığın etrafını sardı. Gözaltı işlemi yapılacağının bildirilmesinin üzerine grup basın açıklaması yapıp dağıldı.
Pazar şemsiyeleri devrildi, şans eseri yaralanan olmadı
Basın açıklaması yapan Bursa İl Başkanı Yüksel Akgün, cuma namazı öncesi okunan sala ile ilgili, "Bu okunan cumhuriyetin salasıdır. Nasıl 15 Temmuz gecesi bütün yurtta selalar okutuldu. Bu da cumhuriyetin salasıdır" dedi.
Polis anonsunun ardından grup dağılmaya başladı. Bu sırada 2 adet pazar şemsiyesi grubun üzerine düştü. Kazada şans eseri yaralanan olmadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.