Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa polisi sabaha kadar kovaladı!

Bursa’da sabaha kadar polisi peşinden koşturan havadaki yabancı cisimlerin sırrı hala daha çözülemedi. Yetkililer, şehir üzerinde uçurulan hava araçlarının drone olduğunu, halkı tedirgin etmek isteyenlerin bunu uçurmuş olabileceğini söylediler....

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da sabaha kadar polisi peşinden koşturan havadaki yabancı cisimlerin sırrı hala daha çözülemedi. Yetkililer, şehir üzerinde uçurulan hava araçlarının drone olduğunu, halkı tedirgin etmek isteyenlerin bunu uçurmuş olabileceğini söylediler. Emniyet Müdürü Selami Yıldız da havadaki yabancı cisimlerin kamu binalarına inmesi durumunda vurulması talimatını verdi.

Bursa Valiliği yetkilileri, Bursa’nın hava savunma ve radar sisteminin net olarak izlendiğini belirterek, "Burada uçan tüm uçaklar ayrı, helikopterler ayrı takip edilmektedir. Dün akşam sabaha kadar çok yoğun uçak trafiği oldu. Hava radar merkezi teknik olarak açıklama yaptı. Yoğunluktan dolayı uçakları 2000 metreye kadar indirip sıraya koydular. Gemlik üzerinde üç tane arka arkaya uçaklar vardı" dediler.

Yetkililer, Bursa’da uçan yolcu uçakları haricinde helikopter olmadığını kaydederken, "Onun dışında bazı noktalarda drone uçuşları oldu. Darbe girişimi sonrası halkı tedirgin etmek isteyen bazı gruplar drone uçurarak panik meydana getirmek istiyor olabilir" dediler.

Öte yandan, Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri de sabaha kadar havada uçan cisimleri takip etti. Yabancı cisimler Mudanya ve Gürsu ilçeleri ile Ovaakça’daki çevrim santrali, Muradiye, Teleferik, Çekirge, Yunuseli, Demirtaş semtleri üzerinde görüldü. Polis telsizlerinden havada uçan cisimler, "kanat" koduyla anons edilirken, Emniyet Müdür Yardımcıları ve bazı şube müdürleri de yabancı cisimleri takip edebilmek için bir çok noktada araştırma yaptı. Havada panik yaşatan cisimlerle ilgili anonslar sabah 05.00 sıralarında kesilirken bu cisimler Yalova istikametine gözden kayboldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.