Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da şehirlerarası otobüslerde şok kontrol

Bursa’da trafik polisleri Türkiye’de ender görülen bir uygulamaya imza attı. Bursa Şehirlerarası Otobüs Teminali’nde çalışma yapan ekipler; otobüslerde seyahat eden yolcuların da kemer takıp takmadıklarını kontrol etti. Kemer takmayan...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2018 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da şehirlerarası otobüslerde şok kontrol

Bursa’da trafik polisleri Türkiye’de ender görülen bir uygulamaya imza attı. Bursa Şehirlerarası Otobüs Teminali’nde çalışma yapan ekipler; otobüslerde seyahat eden yolcuların da kemer takıp takmadıklarını kontrol etti. Kemer takmayan yolcular son kez uyarılırken, bir sonraki uygulamada 108 lira ceza kesileceği belirtildi.

Bursa Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ın talimatıyla kolları sıvadı. Ekipler son aylarda meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazalarının ardından harekete geçti. Mecburi olmasına rağmen yolcuların takmadığı emniyet kemerinin önemine vurgu yapan ekipler Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bekleyerek bütün otobüsleri durdurdu. Otobüslerin içine girerek yolcuları emniyet kemeri konusunda uyaran trafik polisinin bu uygulaması yolculardan tam not aldı.

Türkiye’de meydana gelen şehirlerarası otobüs kazalarında hayatını kaybeden ya da yaralananların yüzde 44’ünün emniyet kemerinin takılmamasında kaynaklanması ve son zamanlarda meydana gelen otobüs kazaları Bursa trafik ekiplerini harekete geçirdi. Terminal çıkışında uygulama noktası oluşturan ekipler otobüsleri durdurarak hem şoförlerin kemerlerini kontrol etti hem de yolcuları emniyet kemeri konusunda uyardı. Yolculara otobüs kazalarında emniyet kemerinin hayat kurtardığını hatırlatan ve kemerlerin mutlaka takılması gerektiğini kemerlerini takmayanlara ceza yazıldığını ifade eden ekipler bu alanda çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Emniyet güçlerinin yaptığı uygulama ve emniyet kemerinin faydaları ile ilgili konuşan yolcular ise yapılan çalışmayı çok yerinde bularak kemer takmaya dikkat ettiklerini kaydetti. Yolcular “Günlük hayatta da arabalarımızda emniyet kemeri takıyoruz ve yolculuklarda da takmaya özen gösteriyoruz. Emniyet güçlerinin bu konuda yolcuları uyarması çok iyi oldu. Hepsine teşekküre diyoruz. Emniyet kemeri takarak hayatlarımızı kurtarıyoruz kendimizi güvence altına alıyoruz. Bütün yolcuların buna dikkat etmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.