Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da savcılık 4 FETÖ sanığı iş adamının tahliyesine itiraz etti

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un da bulunduğu 60 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasında 4 iş adamının tutuklanması talebinin reddine ve 6 iş adamının tahliyesine ilişkin 8. Ağır Ceza...

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da savcılık 4 FETÖ sanığı iş adamının tahliyesine itiraz etti

Bursa Cumhuriyet Savcılığı, aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un da bulunduğu 60 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasında 4 iş adamının tutuklanması talebinin reddine ve 6 iş adamının tahliyesine ilişkin 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen karara itiraz etti.

8. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 iş adamının "etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması ihtimalinin bulunması, sanıkların savunmasının alınmış olması, aslolanın tutuksuz yargılama olması, bu zamana kadar sanıkların yargılama sürecinden kaçmamış olmaları, yeniden tutuklanmalarına hak verdirecek şekilde hukukî durumlarında değişiklik bulunmadığı" gerekçesiyle tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Mahkeme, 6 iş adamını ise tahliye etti.

Ancak Cumhuriyet Savcılığı buna itiraz etti. Savcılığın yazısında, "Sanıkların mahkeme huzurunda yapmış oldukları savunmaları incelendiğinde, genel olarak atılı suçlamayı kabul etmeyen, örgüt üyesi, örgüt yöneticisi olduklarını inkara yönelik etkin pişmanlık ifadeleri ile uyuşmayan beyanlarda bulundukları anlaşıldığından tahliyelerinin usulsüz, tutuklulukta geçirdikleri sürenin yetersiz olduğu anlaşılmıştır. İtiraz sebepleri doğrultusunda itirazımızın kabulüne, sanıklar E.K, T.B, C.R, S.Ç, V.V, S.D, F.K, H.G, E.A. ve Ş.U’nun ilgili kanun maddeleri gereğince tutuklanmak üzere haklarında yakalama emri düzenlenmesine, mahkemeniz aksi görüşte ise itirazlarımızın incelenmesi için dosyanın itirazı inceleme mercii olan Bursa 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verilmesi kamu adına talep olunur" denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.