Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da FETÖ sanıkları hakim kaşısında

Bursa’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Vali Şahabettin Harput ve bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 60 sanığın yargılanmasına devam edildi. Prostat ameliyatı geçirdiği öğrenilen Harput, duruşmaya katılmadı.15...

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da FETÖ sanıkları hakim kaşısında

Bursa’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Vali Şahabettin Harput ve bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 60 sanığın yargılanmasına devam edildi. Prostat ameliyatı geçirdiği öğrenilen Harput, duruşmaya katılmadı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 17 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve 28’i tutuklu 60 sanığın yargılanmasına 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Sanıklar hakkında ‘silahlı terör örgütü yöneticisi olma ve terörizmin finansmanının kanununa muhalefet’ suçlarından 20’şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Etkin pişmanlıktan yararlanan ve tutukluluğu devam eden Mahmut K., “Eski Vali Harput Orhangazi Üniversitesi’nin mütevelli heyetindeyken ben de heyetteydim. O yüzden tanışıyoruz. Ayrıca bana atılan bazı maillerle ilgili de hususlar öne çıkarılmış. Mesela Bank Asyayla ilgili, muhasebecilerimin attığı maillerde borçlu olduğumuz bankaların bilgileri vardı. Bunların içinde Bank Asya da vardı. Aleyhimde ifade veren şahitlerin çoğu aynı davada yargılanıyor. Onlar etkin pişmanlıktan yararlandığım için iftiraya varan suçlamalar yöneltmişler. Ben zaten her şeyi itiraf ettim ve devletimin yanında yer aldığımı gösterdim" dedi.

FETÖ’nün din simsarı olduğunu vurgulayan Mahmut K., “Bir zamanlar dindar insan yetiştirmek istediğini düşündüğümüz bu hizmet hareketine ben de insani duygularla girmiştim. Bunu da itiraf ettim emniyette. Bu örgütle ismimin anılmasından dolayı utanıyorum, pişmanım. Biz bu din simsarları tarafından nasıl kandırıldığımızı gördük. Bu hainlerin teşebbüsünden sonra, ben de bu konuda dersimi aldım. Eğer yardım yapmak istiyorsam devletimin gösterdiği, izin verdiği sosyal yardımlaşma unsurlarıyla yapmak gerektiğini anladım” açıklamasını yaptı.

Savunma yapan diğer tutuklu sanık Mecit Ö. ise, daha önceden verdiği ifadesinin arkasında olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti, sanıkların dinlenmesinin ardından duruşmaya yarına kadar ara verdi. Öte yandan prostat ameliyatı geçirdiği öğrenilen Harput duruşmaya katılmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.