Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da 14 FETÖ şüphelisi eski öğretmen adliyede...

Bursa'da yeni yapılanma aşamasında olan ve illegal dershane kuran FETÖ'cülere yapılan operasyonda 15 eski öğretmen ile ihraç edilen 1 ebeden 14'ü işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2020 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da 14 FETÖ şüphelisi eski öğretmen adliyede...

Bursa’da yeni yapılanma aşamasında olan ve illegal dershane kuran FETÖ’cülere yapılan operasyonda 15 eski öğretmen ile ihraç edilen 1 ebeden 14’ü işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay süren teknik takibin ardından FETÖ Terör Örgütünün yeni yapılanma içerisinde olduğu bilgisini aldı. Örgütün üyelikten haklarında işlem yapılan ve kanun hükmünde kararnameyle kapatılan özel okullarda görev yapan ve kamu görevinden ihraç edilen öğretmenleri istihdam ettiği, bu şahıslara maddi kaynak sağladığı, örgütün tabanını yeniden topladığı belirlendi. Bursa merkezli Konya, Giresun ve Manisa dahil 4 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 15 eski öğretmen ile 1 ihraç edilen ebe yakalandı.

Gözaltına alınan 15 eski öğretmenin 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra örgüt mensupları arasında kaybolan irtibat, ilişki, birlik ve beraberliğini yeniden sağlamaya çalıştıkları; haklarında yakalama kararı bulunan kişilere maddi ve erzak desteği yaptıkları, haklarında örgüt üyeliğinden işlem yapılan ve kanun hükmünde kararnameler ile kapatılan özel okullarda görev yapan öğretmenlere maddi kaynak belirlendi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhurbaşkanına, kamu görevlilerine ve yargı mensuplarına gıyaplarında hakaret etmek sureti ile suç işledikleri tespit edilen ve FETÖ Silahlı Terör Örgütüne ait okul ve dershanelerde çalışan ve eş zamanlı operasyonlarla yakalanan 14 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.