Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Bölge Mahkemeleri göreve başlıyor

Bursa Bölge Mahkemeleri 1 Eylül’den itibaren Merinos’ta geçici tahsis yapılan binada göreve başlıyor. Buttim’de Bursa Bölge Mahkemeleri için inşa edilen devasa binada ise inşaat hızla sürüyor. Bölge Mahkemeleri’nin 2018 adli yılında...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2017 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Bölge Mahkemeleri göreve başlıyor

Bursa Bölge Mahkemeleri 1 Eylül’den itibaren Merinos’ta geçici tahsis yapılan binada göreve başlıyor. Buttim’de Bursa Bölge Mahkemeleri için inşa edilen devasa binada ise inşaat hızla sürüyor. Bölge Mahkemeleri’nin 2018 adli yılında Buttim’deki yeni binada hizmet vereceği belirtildi.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Bölge Mahkemeleri’nin daha önce Bursa Teknik Üniversitesi’nin binası olarak kullanılan Merinos’ta 1 Eylül’den itibaren göreve başlayacağını belirterek, "11 Temmuz’da atamalar belli oldu. 17 mahkeme var. 10 hukuk ve 7 ceza dairesi olmak üzere 100’e yakın hakim ve savcı burada görev yapacak. Bursa Cumhuriyet Başsavcımız Abdülkadir Şahin de Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı oldu. Geçici olarak Merinos’ta yer tahsisi yapıldı. Bursa Teknik Üniversitesi’nin daha önceden kullandığı Merinos’taki binalarda görev yapacaklar" dedi.

Cemalettin Torun, Buttim’de yeni adliye sarayı inşaatının hızla sürdüğünü, burada öncelikli olarak Bölge Mahkemeleri’nin inşaatının yapıldığını belirterek, "Buttim’de 128 bin metrekare alanı Büyükşehir Belediyesi Adalet Bakanlığı’na tahsis etti. 375 bin metrekare kapalı alan olacak. Bunun 100 bin metrekare kapalı alanı İstinaf Mahkemesi’nin olacak. İstinaf Mahkemeleri’nin inşaatı hızlı şekilde sürüyor. 1 Eylül 2018’de İstinaf Mahkemeleri orada faaliyetine devam edecekler. Diğer kısımla ilgili ödenek çalışması yapıyoruz. Ödenek tahsis edilmesiyle 2.kısım inşaatına da başlayacağız. Bu konuda Başbakan Yardımcımızdan da destek isteyeceğiz" dedi.

İlk kez görev yapacak olan Bölge Mahkemeleri Yargıtay’ın yükünü alacak. Yerel mahkemedeki karar Bölge Mahkemesi olan İstinaf Mahkemesi’ne gidecek. Bölge Mahkemeleri yerel mahkemelerin kararlarını kesin sonuca bağlayacak. Belirli cezaların üzerindeki davalar ise Yargıtay’a gidecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.