Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burdur’da Pelikan Operasyonu: 2 tutuklama

Burdur’da düzenlenen pelikan Operasyonu kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü A.S. ve hacker olduğu iddia edilen üniversite öğrencisi D. K. tutuklandı.Edinilen bilgiye göre, Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burdur’da düzenlenen pelikan Operasyonu kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü A.S. ve hacker olduğu iddia edilen üniversite öğrencisi D. K. tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Pelikan operasyonunda aralarında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ile üniversite öğrencisi ve gazetecilerin de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Burdur Cumhuriyet Savcısı’nın aldığı ifadelerin ardından 2 şüpheli serbest bırakılırken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü A.S. ve hacker olduğu iddia edilen üniversite öğrencisi D.K. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
Burdur Cumhuriyet Başsavcısından açıklama
Operasyon kapsamında iki kişinin tutuklandığını açıklayan Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, “İlki 20/06/2016 tarihinde yayınlanan sonuncusu 11/07/2016 tarihinde yayınlanan ve adına "Burdur Pelikan 1-2-3-4" verilen içerisinde birçok iddiaların bulunduğu sosyal medya ortamında dağıtılan belgelere ilişkin olarak Burdur Valisi Şerif Yılmaz’ın, Vali Yardımcılarının, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek’in, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in, haklarında ahlaksızlık isnadı bulunan birçok mağdurenin ve mağdurun, diğer birçok iddianın muhatapı mağdurların, oda başkanlarının ve diğer siyasi görevleri bulunan kişilerin ayrı ayrı mağduriyetlerini belirten şikayetleri nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Yürütülen soruşturma sonucunda şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı 4 kişi 12/07/2016 tarihinde gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan bu şüphelilerden ikisi delil durumuna göre Cumhuriyet Başsavcılığımızca herhangi bir tedbir uygulanmaksızın serbest bırakılmıştır. Gözaltına alınan şüphelilerden halen kamu görevi yürüten bir kişi ile eylemleri birlikte gerçekleştirdiği düşünülen D.K. isimli kişi hakkında, Birden çok kişiye birden çok kez hakaret, birden çok kişiye birden çok kez şantaj, birden çok suç uydurma, birden çok kişi hakkında birden çok kez kayda alınan konuşmaları ve belgeleri yayınlamak, birden çok kişiye birden çok kez iftira, birden çok kişiye birden çok kez tehdit, birden çok kişinin özel hayatının gizliliğinin ihlal etmek suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca Burdur Sulh Ceza Hakimliğinden şüphelilerin eylemlerinin sürekliliği, ağırlığı, yazılardaki devamının geleceğine ilişkin tehdit ve kayıtlar, pelikan belgelerinde ortaya atılan iddiaların Burdur halkı üzerindeki ve mağdurlar üzerindeki infial ve travmalar nedeniyle eylemlerin niteliğinin önemli hale gelmesi, şüphelilerin kaçma, tanıkları etkileme, delilleri karartma, gizleme veya değiştirme ihtimallerinin bulunması nedeniyle haklarında tutuklama tedbiri uygulanması talep edilmiş olup; Burdur Sulh Ceza Hakimliğinin 14/07/2016 tarih ve saat 05:45 itibariyle sevk edilen iki kişinin tutuklanmalarına karar verilmiştir. Yine bu konuda mağdur olanların elinde bilgi ve belgesi olanların ivedilikle Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat etmeleri gerekmektedir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.