Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burdur’da İşid İddiası Asılsız Çıktı

Burdur’un Tefenni ilçesindeki vatandaşlar, Esentepe mevkinde çadır kurarak tarlalarda yevmiye usulü çalışan Suriyeliler arasında IŞİD mensubu kişilerin bulunduğunu iddia ederek şikayette bulunurken, yapılan inceleme sonucu bölgede IŞİD’li...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burdur’un Tefenni ilçesindeki vatandaşlar, Esentepe mevkinde çadır kurarak tarlalarda yevmiye usulü çalışan Suriyeliler arasında IŞİD mensubu kişilerin bulunduğunu iddia ederek şikayette bulunurken, yapılan inceleme sonucu bölgede IŞİD’li olmadığı belirlendi.
TARTIŞMA NEDENİ ALACAK VERECEK
Tefenni ilçesindeki tarlalarda çalışıp, kazandıkları yevmiye paralarını terör örgütü IŞİD’e aktardıkları ileri sürülen bir grup Suriyeli, Burdur Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerini alarma geçirdi.
Suriye’den kaçarak Tefenni ilçesindeki Esentepe mevkinde çadır kampı kuran 47 Suriyeli, tarlalarda kazandıkları yevmiye parası yüzünden kavgaya tutuştu. Kavga sonrası çadır kampındaki Suriyelilerin arasında İŞİD mensuplarının bulunduğu iddiası yayılınca, durumu haber alan bölge sakinleri olayı Tefenni Kaymakamlığı’na iletti. Kaymakamlık tarafından olay Burdur Valiliği’ne iletilince, Burdur Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’nden bir ekip Tefenni’deki çadır kampa baskın düzenleyerek, arama yaptı. Emniyet güçleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu bölgede IŞİD mensubunun bulunmadığı ortaya çıkarken, iddiaların ise asılsız olduğu saptandı. Sözkonusu iddiaların ise akraba oldukları öğrenilen iki Suriyeli aile arasındaki maddi anlaşmazlık sonrasında ortaya atıldığı öğrenildi.
Tefenni Kaymakamı Onur Yeniay ve Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz de olay yerine gelerek bilgi aldı.
ANASON, ARPA VE BUĞDAY TARLALARINDA ÇALIŞIYORLAR
Aralarında Türkmen bir ailenin de bulunduğu 47 mülteci Tefenni ilçesi Esentepe mevkiinde kurdukları 11 çadırda yaşarken, para kazanmak için de anason, arpa ve buğday tarlalarında yevmiye usulü çalışıyor.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Öte yandan, Burdur Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "29.07.2015 tarihli bazı yerel basın ve internet haber sitelerinde, ilimiz Tefenni ilçesinde DEAŞ terör örgütü ile asılsız haber içeriklerinin olduğu tespit edilmiştir. 28.07.2015 günü Valiliğimize intikal eden duyumlar, İl Emniyet Müdürlüğü ilgili ekiplerince incelenmiş, Tefenni ilçesinde 11 çadırda mukim toplam 47 Suriye vatandaşının akraba oldukları, aralarında alacak verecek yüzünden bir tartışma olduğu, bu tartışmanın fırsat bilinerek olayı manipüle etmek amacıyla bazı odaklarca DEAŞ söylentisinin çıkarıldığı anlaşılmış, taraflar İlçe Kaymakamının da çabaları ile sulh edilmiş olup, devam eden bir vaka yoktur" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.