Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burdur’da FETÖ ile bağlantılı 78 kişi tutuklandı

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, bugün itibariyle Burdur’da toplam 78 tutuklu, 26 gözaltı olduğunu söyledi. Doğan, adli kontrolle serbest bırakılan kişi sayısını 91, il genelinde işlem yapılan kişi sayısını ise 451 olarak açıkladı.Burdur...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, bugün itibariyle Burdur’da toplam 78 tutuklu, 26 gözaltı olduğunu söyledi. Doğan, adli kontrolle serbest bırakılan kişi sayısını 91, il genelinde işlem yapılan kişi sayısını ise 451 olarak açıkladı.
Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Burdur’da sürdürülen Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik soruşturmalara ilişkin bilgi vermek üzere makamında basın toplantısı düzenlendi. Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, Cemiyet Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, FETÖ soruşturmasındaki verileri kamuoyu ile paylaştı.
Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik soruşturmaların ülke genelinde çok sayıda şüpheli ve toplanacak çok sayıda delil olması nedeniyle uzun soluklu bir soruşturma olacağını vurgulayan Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, "Darbeden sonra hep diğer kamu görevlilerine ya da vatandaşlara şunu söyledik, darbe yapanlar belki 10-12 saat içinde ülkede çok ciddi bir karışıklığa neden oldular ancak bu darbe bastırıldıktan sonra hiç şüphesiz en büyük yük yargının üzerine düşüyor ve yargının içinde şu an için en büyük yük Cumhuriyet Başsavcılığımızdadır ve Türkiye’deki bütün Cumhuriyet Başsavcılıklarındadır. Zira bunların soruşturması o kadar zor ki, o 12 saat içinde darbeye katılanların sayısı inanılmaz fazla, bir taraftan darbeye zemin hazırlayan kişilerin sayıları da çok fazla ve bunlara el attığımız her bir şüpheli ile ilgili inanılmaz bir delil araştırmasına giriyoruz. Bu çok yoğun, yorucu ve uzun süreli bir araştırmadır. Bu nedenle bizim tahminlerimize göre bütün Türkiye’deki darbe soruşturması 6 aya kadar yoğunluk seviyesi azalarak devam edecek, belki bir 5-6 aydan sonra rutin soruşturma şekline dönüşebilir ancak ondan sonra da yıllarca sürecek yargılamalar başlayacak. Ergenekon davaları daha yakın olduğu için sizler daha iyi biliyorsunuz, 2006-2007’de başlayan sorgulamalar hala sonuçlanmadı çünkü yapılan eylemin nitelikleri ağır olduğu için ve ayrıca yargılanan kişi sayısı ve toplanacak delil sayısı da fazla olduğu için bu yargılamalar çok uzun sürecek, bunları kamuoyunun bilmesinde fayda var. Darbe oldu, 3 ay sonra mahkumiyetler gelecek, yargılamalar başlayacak böyle bir beklenti içinde olmayalım, bunlar çok zor hadiseler, bahsettiğimiz gibi yargılama ve soruşturma tekniği açısından yapılması gereken çok şey vardır" dedi.
Burdur’da 78 kişi tutuklandı
Darbe girişimi sonrası başlayan FETÖ soruşturmaları kapsamında Burdur genelinde toplam 451 kişiye işlem yapıldığını ve bunlardan 78 kişinin tutuklandığını, 91 kişinin ise adli kontrol ile serbest bırakıldığını, 26 kişinin de gözaltılarının devam ettiğini söyleyen Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan şu ifadeleri kaydetti:
"Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı olarak, darbe gecesinden itibaren biz üzerimize düşen her şeyi yapmaya çalıştık. Önce valimizle, milletvekillerimizle, emniyet müdürümüzle, jandarma komutanımızla bir toplantı yaptık ve Burdur’da neler oldu onların genel bir tespitini yaptıktan sonra darbe açısından Burdur’da sorun olmadığını gördük ve meydana toplanan kalabalıkla birlikte, biz de meydanlardaydık. Ertesi günden itibaren de hızla bütün Türkiye’de olduğu gibi Burdur’da da darbeye zemin hazırlayan kim varsa, darbeyle bağlantılı olan, darbe yapanlarla bağlantılı olan kim varsa tek tek soruşturmaya ve gözaltına almaya başladık. Bugün itibariyle rakamları çıkardık, Burdur merkezde tutuklu sayımız 43, bunlardan 30 tanesi kamu görevlisi, Burdur merkezde 26 kişi gözaltında, bunlardan 15’i kamu görevlisi, diğerleri ise esnaf ve vatandaşlar, toplam Burdur merkezde işlem yaptığımız kişi sayısı 180, bunlardan 43’ü tutuklu, 33’ü adli kontrolle serbest bırakıldı. Bucak Cumhuriyet Başsavcılığımızda 100’ün üzerinde işlem yapılan kişi sayısı var, 15 tutuklumuz var, Gölhisar’da 50’ye yakın işlem sayımız var ve bunlardan 10 tanesi tutuklu, Tefenni’de işlem yapılan 25 kişi var ve 7 tane tutuklumuz var. Yeşilova’da ise işlem yapılan 14 kişiden, 3 tanesi tutuklandı. Bugün itibariyle Burdur merkez ve mülakatlarımızda toplam 78 tutuklumuz var, 26 gözaltımız var, adli kontrolle serbest bırakılan kişi sayısı 91, il genelinde işlem yaptığımız kişi sayısı 451 kişidir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.