Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burakcan karamanoğlu Davasında Tutuklu Sanık Kalmadı

Berkin Elvan’ın cenaze töreni sonrası Okmeydanı’nda çıkan olaylarda başından vurularak hayatını kaybeden Burakcan Karamanoğlu’nun ölümüne ilişkin davanın tek tutuklu sanığı tahliye edildi. Mahkeme, firari sanık Gökhan Koca’nın...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berkin Elvan’ın cenaze töreni sonrası Okmeydanı’nda çıkan olaylarda başından vurularak hayatını kaybeden Burakcan Karamanoğlu’nun ölümüne ilişkin davanın tek tutuklu sanığı tahliye edildi. Mahkeme, firari sanık Gökhan Koca’nın adreslerinde dolaşmasına rağmen yakalanamadığı ihbarını göz önünde bulundurarak, sanığın derhal yakalanamaması halinde ilgililer hakkında makamlarına bakılmaksızın işlem yapacağını belirtti.
İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Oğuz Kartal ile tutuksuz sanıklar Volkan Gezer, Zafer Karadağ ve Mustafa Samur ve avukatları hazır bulundu. Burakcan Karamanoğlu’nun babası Halil Karamanoğlu ve ailenin avukatı da duruşma salonunda yerlerini aldı.
Duruşmada söz alan tutuklu sanık Oğuz Kartal’ın avukatı Ersoy Kostak, müvekkilinin iki yıldır tutuklu olduğunu hatırlatarak, “Medyatik bir dava söz konusu. Dört polis ekibi de olaya ilişkin görüntüleri yeterince incelememiştir. Müvekkil bu sebeple tutuklanmıştır. Olay saatinde müvekkilin hiçbir görüntüsü mevcut değildir. Tahliyesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Sanık Oğuz Kartal da tahliyesini talep ederek, “Dosya bilirkişiye gidiyor. Ben bilirkişiden de Burakcan’ın, Gökhan’ın (firari sanık Gökhan Koca) vurduğu şeklinde rapor çıkmazsa en ağır cezayı istiyorum. Ben kendi zihnimde kroki kurdum. Buna dair belgelerimi ibraz ediyorum” dedi.
SON TUTUKLU SANIK SERBEST
Mahkeme, tutuklu sanık Oğuz Kartal’ın savunmasının alınmış olması, dosya kapsamı, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme, Kartal’ın duruşmalara bizzat katılmasına ve yurt dışına çıkışının yasaklanmasına karar verdi. Dava kapsamında tutuklanan diğer 3 sanık daha önceki duruşmalarda serbest bırakılmıştı.
FİRARİ SANIK ADRESLERİNDE DOLAŞMASINA RAĞMEN YAKALANMIYOR
Firari sanık Gökhan Koca’nın adreslerinde devamlı dolaştığı ancak kolluk güçlerine yakalanamadığı hususunda ihbarda bulunulduğunu hatırlatan mahkeme, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Şişli Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına karar verdi. Tüm yazışmalara rağmen kolluk güçlerinin görevlerini yerine getirmeyerek sanığı yakalamadıkları, bu durumun adli görev, ihmal suçunu oluşturabileceğini belirten mahkeme, sanığın derhal yakalanamaması halinde ilgililer hakkında makamlarına bakılmaksızın işlem yapılacağının belirtilmesine hükmetti.
Mahkeme, sanıklar Volkan Gezer ve Oğuz Kartal’ın dosyaya sundukları görüntü, fotoğraf ve belgelerin incelenmesi için bilirkişiye gönderilmesine karar vererek duruşmayı Eylül ayına erteledi.
İDDİANAMEDEN
Okmeydanı’nda 12 Mart 2014 tarihinde çıkan olaylarda Burakcan Karamanoğlu silahla başından vurularak hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin Gökhan Koca, Oğuz Kartal, Mustafa Samur, Volkan Gezer ve Zafer Karadağ hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede, sanıklar Oğuz Kartal, Volkan Gezer ve Gökhan Koca’nın, "Terör örgütüne üye olmak", "Örgüt adına eylem yapmak", "Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet", "Ruhsatsız silah bulundurmak" ve "Kasten cinayet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl 9 aydan 52 yıla kadar hapsi istenmişti. Diğer sanıklardan Mustafa Samur’un, "Ruhsatsız silah bulundurmak" ve "Kasten adam öldürmek" suçlarından müebbet hapis ve 6 aydan 3 yıla kadar, Zafer Karadağ’ın ise "Ruhsatsız silah ticaretinden" 5 yıldan 12 yıla kadar hapsi talep edilmişti. Hakkında yakalama kararı bulunan davanın firari sanıklarından Gökhan Koca halen aranıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.