Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulanık’ta Su Gerginliği

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Altınoluk köyündeki su kaynağında etüt yapmak için gelen mühendisleri koruyan jandarma ekipleriyle köylüler arasında gerginlik çıktı.Bulanık ilçesine bağlı Samanyolu, Şatırlar, Şehit Tahir, Adıvar...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Altınoluk köyündeki su kaynağında etüt yapmak için gelen mühendisleri koruyan jandarma ekipleriyle köylüler arasında gerginlik çıktı.
Bulanık ilçesine bağlı Samanyolu, Şatırlar, Şehit Tahir, Adıvar ve Yazbaşı köylerinin su sorununu gidermek için Altınoluk köyündeki kaynakta etüt çalışması için gelen İl Özel İdaresi mühendisleri ile jandarma ekipleri, köyün girişinde kurulan barikatlarla karşılaştı. Köylüler, güvenlik güçlerine taş atarak köye girmemelerini istedi. Kısa süren gerginliğin ardından güvenlik güçleri köyden ayrıldı.
Altınoluk Köyü Muhtarı Sami Ekmekçi, köylerindeki suyun beş köye götürülmek istendiğini belirterek, “Yetkililer su sorununu çözme şartına karşılık bize hizmet getireceklerini söyledi. Bizim üstümüzde baskı kuruyorlar. Biz kendilerine ne kadar su vermiyoruz desek de bizleri anlamıyorlar. Altı muhtarın imzasıyla bu suyun ancak bize yettiğini beyan ettik. Bu sefer üstümüze jandarma ekiplerini gönderip zoraki bir şekilde vatandaşı darp edip hırpalamak ve tutuklamak istiyorlar. Bu şekilde şiddet kullanılıyor. Bu şiddet niye, biz IŞİD miyiz? Benim iki mezraya su gelmiyor, gelsin onu yapsınlar. Suyumuzu vermiyoruz diye direniyorsak suçlu duruma mı düşelim. Vali Vedat Büyükersoy’a daha önce altı muhtar imzalı dilekçe verdik, kesinlikle bu köyde su yoktur, vermeyeceğiz” dedi.
Şehit Tahir Muhtarı Yusuf Akkaya, Değirmensuyu Muhtarı Sait Taş, Karacaören Muhtarı Ahmet Köylü ve Toklular Muhtarı Refik Aydın da, yedi köyün bu suya bağlı olduğunu belirterek, “Köylüler hayvancılık ve tarımla uğraşıyor, bu su giderse zor duruma düşecek. Altınoluk köyü olarak kesinlikle bu suyu ölüm pahasına olsa da vermeyeceğiz” dediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.