Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozüyük’teki Uyanık Esnaf Dolandırıcılık Şebekesini Çökertti

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde esnafın uyanıklığı dolandırıcılık şebekesini çökertti.Edinilen bilgiye göre, kendilerini iş adamı olarak tanıtan 3 Kamerun vatandaşı, Eski Sanayi Sitesinde esnaflık yapan F.D. (34) ile tanışıp ilk görüşmelerinde...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2015 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2015 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozüyük’teki Uyanık Esnaf Dolandırıcılık Şebekesini Çökertti
Bilecik’in Bozüyük ilçesinde esnafın uyanıklığı dolandırıcılık şebekesini çökertti.
Edinilen bilgiye göre, kendilerini iş adamı olarak tanıtan 3 Kamerun vatandaşı, Eski Sanayi Sitesinde esnaflık yapan F.D. (34) ile tanışıp ilk görüşmelerinde yüklü miktarda mermer alacaklarını beyan ederek iş yerinden ayrıldılar. Daha sonraki görüşmelerde ise olayı mermer alışverişinden farklı boyuta taşıyan sözde iş adamı Kamerunlu dolandırıcılar, F.D.’ye ellerinde dolar yapmakta kullandıkları 500 bin dolarlık değerli kağıt olduğunu ve kendilerine 110 bin dolar vermesi halinde 500 bin dolarlık değerli kağıdı gerçek dolara çevirerek kendisine verebileceklerini söylediler. Dolandırıcılar, kağıtları nasıl gerçek paraya çevirdiklerini de uygulamalı bir şekilde gösterdiler. İş yeri sahibi F.D. kendisinde nakit olarak 110 bin dolar olmadığını, ancak banka ile görüşerek bu parayı temin edebileceğini söyledi. Ardından Kamerunlu dolandırıcılarla yeni bir buluşma ayarlandı. Esnaf F.D., bu durumdan şüphelenerek olayla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerine bilgi verdi. Gerçekleştirilen buluşma sırasında olay yerine gelen polis ekipleri, Younouss Yancu (31), Kamdem Eluis (50) ve Leobeau Tchoutchuı (35) isimli Kamerun vatandaşları suçüstü yakaladı.
Zanlılar, yanlarında getirdikleri 500 bin dolarlık kağıt, çelik kasa ve kağıtları paraya çevirmek için kullanılan solüsyon, eldiven ve alüminyum folyo ile birlikte ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, Bozüyük Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek sınır dışı edilmek üzere Bilecik Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.