Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BOTAŞ boru hattından hırsızlık yapan 2 kişi yakalandı

Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde devriye görevi yürüten jandarma ekipleri, durdurdukları bir araçta yapılan aramada, BOTAŞ boru hattından çalınan 800 litre ham petrol ele geçirdi. Araçta bulunan 2 kişi gözaltına alındı.Diyarbakır Valiliği’nden...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde devriye görevi yürüten jandarma ekipleri, durdurdukları bir araçta yapılan aramada, BOTAŞ boru hattından çalınan 800 litre ham petrol ele geçirdi. Araçta bulunan 2 kişi gözaltına alındı.
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İl Jandarma Komutanlığı, Eğil İlçe Jandarma Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince hırsızlık ile mücadele kapsamında önleyici kolluk devriyesi icra edilmiştir. İcra edilen devriye faaliyeti esnasında, Eğil ilçesi Kaya mahallesi yol ayrımında şüphe üzerine durdurulmak istenilen kamyonet ikaza uymayarak kaçmaya başlamış, yapılan takip sonucunda 2 şüpheli ile birlikte yakalanmıştır. Araçta yapılan incelemede, aracın arka koltuklarının söküldüğü ve bu bölüme özel dizayn edilmiş bin litrelik depo düzeneğinin kurulmuş olduğu ve depo içerisinde de BOTAŞ boru hattından çalındığı değerlendirilen yaklaşık 800 litre ham petrol olduğu tespit edilmiştir. Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen ve suçta kullanılan 1 araç ile araçta bulunan 800 litre çalıntı ham petrole el konulmuş olup, olay ile ilgili kimliği tespit edilen (2) şüpheli yakalanarak hakkında adli işlemlere başlanılmıştır” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.