Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bombalı Araçla Yakalanan PKK’lılar Eylem Amaçlı İzmir’e Gelmiş

İzmir’in Konak ilçesinde, bombalı bir aracın yakalanmasının ardından olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 8’e çıkarken, PKK’lı olduğu belirtilen zanlıların eylem amaçlı İzmir’e geldiği öğrenildi.Konak ilçesinde, şüpheli...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Konak ilçesinde, bombalı bir aracın yakalanmasının ardından olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 8’e çıkarken, PKK’lı olduğu belirtilen zanlıların eylem amaçlı İzmir’e geldiği öğrenildi.
Konak ilçesinde, şüpheli bir otomobil üzerine harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, aracı Aziziye Parkı civarında durdurdu. İçerisinde bulunan 4 kişi ise hemen gözaltına alındı. Ekipler, hemen bölgedeki tüm cadde ve sokakları trafiğe kapattı. Olay yerine ise çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, araç içerisinde yaptığı incelemede ise el bombaları, patlamaya hazır bağlanmamış bomba düzeneği, iki adet tabanca buldu.
EYLEM YAPIP İZMİR’İ KANA BULAYACAKLARDI
Öte yandan, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatan polis ekibi, bombalı araçla ilgili dört kişiyi daha gözaltına alındı. Son gözaltılarla birlikte ise gözaltı sayısı 8’e çıktı. Olayla ilgili iki kişinin bölücü terör örgütü PKK üyesi olduğu ve İzmir’e eylem için geldikleri belirlendi. Ele geçirilen bomba düzenekleri de Güneydoğu’daki PKK eylemleriyle benzerlik gösterdi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.