Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bomba Yüklü Tankerle Yapılan Saldırının Şiddeti Gün Ağarınca Ortaya Çıktı

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı’na dün gece bomba yüklü tankerle yapılan saldırının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamada, Jandarma Komutanlığı binasının bir bölümü yıkılırken, çevresindeki...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 07:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 07:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı’na dün gece bomba yüklü tankerle yapılan saldırının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamada, Jandarma Komutanlığı binasının bir bölümü yıkılırken, çevresindeki binalarda büyük çaplı hasar oluştu. Patlamanın şiddeti nedeniyle ilçedeki birçok ev, işyeri ve araç da zarar gördü. Bölgede incelemeler sürüyor.
Teröristler tarafından Hani İlçe Jandarma Komutanlığı’na dün gece saatlerinde yapılan ve 1 askerin şehit olduğu, aralarında sivillerin de bulunduğu 30 kişinin yaralandığı bomba yüklü tankerle yapılan saldırının şiddeti günün ağarması ile birlikte ortaya çıktı. Patlamada, Jandarma Komutanlığı binasının büyük bir bölümü yıkılırken, çevresindeki binalarda da büyük çaplı hasar oluştu. Patlama, ilçenin diğer bölgelerinde de hissedildi. Birçok ev, işyeri ve araç da zarar görürken, saldırının yapıldığı bölgeye yaklaşık bir kilometre uzaklıkta bulunan ev ve işyerlerinin camlarını kırılması patlamanın şiddetini gözler önüne serdi.
Öte yandan, saldırının yapıldığı İlçe Jandarma Komutanlığı’nın binası beyaz branda ile kapatıldı. Binaya, büyük bir Türk bayrağı asılırken, bölge trafiğe kapatıldı. Bölgede incelemelerini sürdüren güvenlik güçleri, olay yerinden görüntü almak isteyen gazetecileri engelleyerek, bölgeden uzaklaştırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.