Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bolu’da Usulsüz Dinleme İddiasıyla 3 Polisin Yargılanmasına Başlandı

Bolu’da Ankara merkezli başlatılan usulsüz dinleme operasyonunda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski İstihbarat Şube Müdürü, komiser yardımcısı ve bir polisin yargılanmasına başlandı.Bolu’da Paralel Yapı operasyonunda...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bolu’da Ankara merkezli başlatılan usulsüz dinleme operasyonunda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski İstihbarat Şube Müdürü, komiser yardımcısı ve bir polisin yargılanmasına başlandı.
Bolu’da Paralel Yapı operasyonunda 24 Şubat 2015’te gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 3 polisin yargılanmasına Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Davaya tutuksuz yargılanan dönemin Bolu Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ufuktan Yiğit, komiser yardımcısı Levent Şahin ve polis memuru Bekir Mutlu katılmadı.
Mahkeme heyeti tanık sıfatı ile bir dönem dinlendiği ileri sürülen Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan A.A.G.’nin eski eşi S.D., o dönemde istihbarat şube müdürlüğünde görevli polis memuru İ.C. ve Ş.Y. isimli şahısları dinledi. Olayın yaşandığı tarihte İstihbarat Şube Müdürlüğünde görev yapan polis memuru Ş.Y., AİBÜ eski Rektör Yardımcısı A.A.G.’nin dinlenmesi olayında kendisinin bilgisinin olmadığını söyledi. ŞY., “Bu tür örgüt faaliyetleri ile ilgili yapılan dinlemeleri benim o zaman görevli olduğum büro yapar ama bize bu konuda bir bilgi gelmedi ve dinlemeler başka bir büro üzerinden yapılmış. Normal şartlarda bu dinlemeyi bizim yapmamız gerekirdi. Bu dinlemeden haberim yok" ifadelerini kullandı.
Bolu Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ufuktan Yiğit’in B.K. isimli kadınla ilişkisi olup olmadığını bilmediğini belirten Ş.Y., “Ufuktan Yiğit’in sözü geçen kadınla görüştüğünden bilgim var. Ama ilişkilerinin ne seviyede olduğunu konusunda bilgim yok. Ufuktan Yiğit ile A.A.G. arasında problemler olduğunu duymuştum. Bunun yanında sözü geçen kadın ile A.A.G.’nin eşinin arası da çok iyiydi. Bu konu hakkında bildiklerim bu kadar” dedi.
AİBÜ eski Rektör Yardımcısı A.A.G’nin eski eşi S.D. mahkemeye verdiği ifadede eski eşinin hiçbir terör örgütü ile ilgisinin olmadığını söyledi. A.A.G. ile 15 yıl evli kaldıklarını belirten S.D., “Eski eşimi dinlemek için daha iyi bahane bulsalar iyi olurdu” dedi.
S.D., mahkeme heyetinin ’B.K. isimli kadını tanıyor musunuz?’ şeklindeki sorusuna ise, “Kendisiyle bir dönem samimi arkadaştım. Ufuktan Yiğit ve B.K. çok sık görüşüyorlardı. Kendisini dikkatli olması konusunda uyarmıştım. Hatta bir keresinde Ufuktan Yiğit’in ona ilgi duyduğunu söylemiştim. Kendisi de bana, gereğini yaptığını ve sıkıntılı bir şey olmadığını söylemişti” diye konuştu.
Tanık İ.C. de Cumhuriyet Savcılığına verdiği ifadeyi kabul ettiğini ve ekleme yapmak istemediğini belirtti.
Mahkeme heyeti duruşmayı, sanıklardan komiser yardımcısı Levent Şahin’in ifadesinin beklenmesi ve 3 sanığın adli kontrol şartlarının kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.