Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bolu’da Daeş Davasında 3 Sanığa Hapis Cezası

Bolu’da terör örgütü DAEŞ’in sosyal medyaya propagandasını yaptıkları gerekçesiyle yargılan 3 sanığa 10 aydan 1 yıl 8 aya kadar hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, sanıkların 5 yıl içerisinde suç işlemeleri şartıyla cezayı erteledi.Bolu...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bolu’da terör örgütü DAEŞ’in sosyal medyaya propagandasını yaptıkları gerekçesiyle yargılan 3 sanığa 10 aydan 1 yıl 8 aya kadar hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, sanıkların 5 yıl içerisinde suç işlemeleri şartıyla cezayı erteledi.
Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanıklar Murat Zafer Cankurtaran, Agah Şahin, Ümit Erdoğan ve Muhammet Kahraman ile avukatları katıldı. ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve terör örgütü propagandası yapmak’, , ’Atatürk’ün hatırasına hakaret’, ‘Ateşli silah ve mutat sayıda mermi bulundurmak’ suçlarından yargılanan 3 sanığa 10 aydan 1 yıl 8 aya kadar hapis cezası verdi.
Mahkeme heyeti, terör örgütü propagandası yapmak suçundan dolayı sanık Murat Zafer C.’ye 1 yıl, Agah Ş.’ye 10 ay, Ümit E.’ye 10 ay, ’Atatürk’ün hatırasına hakaret’ suçundan ise 10 ay olmak 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti sanıkların 5 yıl boyunca herhangi bir suç işlememeleri şartıyla cezayı erteledi. Davada yargılanan Muhammet K.’nın ise beraatını karar verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.