Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bölücülükle Suçlanan KESK Manisa Dönem Sözcüsü Beraat Etti

Bölücülük yaptığı gerekçesiyle Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan KESK Manisa Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Manisa Şubesi Başkanı Metin Demirel, ilk duruşmasında beraat etti. Dava öncesi KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse’nin...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2015 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2015 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bölücülükle Suçlanan KESK Manisa Dönem Sözcüsü Beraat Etti
Bölücülük yaptığı gerekçesiyle Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan KESK Manisa Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Manisa Şubesi Başkanı Metin Demirel, ilk duruşmasında beraat etti. Dava öncesi KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse’nin de katıldığı bir basın açıklamasıyla Metin Demirel’e destek verildi.
KESK Manisa Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Manisa Şubesi Başkanı Metin Demirel hakkında Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması öncesinde KESK üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve STK’ların katılımıyla Manisa Adliyesi önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamaya KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Eğitim Sen Genel Eğitim Sekreteri Elif Çuhadar, Eğitim Sen Turgutlu ve Alaşehir ilçe yöneticileri katılarak Metin Demirel’e destek verdi.
Yapılan açıklamada ilk konuşmayı gerçekleştiren CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, “Metin hocamız, tamamen sendikal faaliyetleri dahilinde KESK Dönem Sözcüsü olarak düzenlediği ve bütün sendikacıların katıldığı, KESK bileşenlerinin katıldığı bir yürüyüşü düzenlediği için suçlanıyor. Ne yazık ki içinde bulunduğumuz koşullarda bu abes suçlama bile bizi şaşırtmamaktadır artık. Bu baskı bizi sindiremeyecek, daha çok birleştirecektir. Bu bizim için daha bir başlangıç. Direnmeye devam edeceğiz. Hocamızın sonuna kadar yanındayız” dedi.
SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse ise, büyük bir suç işlediklerini belirterek şöyle konuştu: "Öyle bir suç işliyoruz ki adı barış. Barış istediğimiz için Türkiye’nin neredeyse bütün illerinde yöneticilerimiz, şube başkanlarımız, üyelerimiz yargılanıyor. Hepsine çeşitli kalemler altında dava açılıyor. Aslında bugün yargının sınandığı bir gün. Adaletin sınandığı bir gün olacak. Birazdan bunun duruşmasını yaşayacağız. Arkadaşımız Eğitim Sen Şube Başkanı yani eğitim emekçileri mücadelesinden geliyor. Cumhuriyet tarihi boyunca aslında iktidarların hemen hemen tamamı sürekli doz yükselterek eğitim emekçilerine diz çöktürmeye çalışmıştır. Büyük mücadelelerle daha da büyüyerek, daha da kenetlenerek, mücadelenin bütün alanlarını birleştirerek suç işleyeceğiz çünkü sizin suç dediğiniz şey insanlığın yaşamının geleceğidir. Şimdi bu duruşmaya gireceğiz. Bu kokteyl suçlamalara yanıtlarımız olacak elbette. Bugün Manisa mahkemeleri de bir biçimde sınanmış olacak.”
Yapılan açıklamaların ardından yaklaşık 50 kişi, KESK Manisa Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Manisa Şubesi Başkanı Metin Demirel’e destek vermek üzere duruşma salonuna girdi.
1 Eylül tarihinde Dünya Barış Günü etkinliğinin düzenlenmesi, yürüyüş ve konuşmasına yönelik Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında dava açılan Metin Demirel, Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ’2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna aykırı yürüyüş’, ’Toplumu suç işlemeye teşvik etmek’ ve ’Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı. Metin Demirel ilk duruşmasında üzerine atfedilen suçlamalardan beraat etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.