Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bodrum Alevlere Yenik Düştü

Muğla’nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan yangın sonucunda 10 hektarlık alan kül oldu.Ortakent mahallesinde bulunan makilik alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisi ile Bitez mahallesine kadar sıçradı. Makilik alanda başlayan yangın...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2015 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2015 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan yangın sonucunda 10 hektarlık alan kül oldu.
Ortakent mahallesinde bulunan makilik alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisi ile Bitez mahallesine kadar sıçradı. Makilik alanda başlayan yangın yüz yıllık zeytin ağaçlarını ve 60 arı kovanını küle çevirdi. Çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ederken yangına havadan da destek verildi.
KOVANLARI KURTARMAYA ÇALIŞTI
Alevlerin ortasında arı kovanları kalan bir vatandaş ise kovanları kurtarmak için canla başla yangını söndürmeye çalıştı. Bir anda alevlerin sardığı arı kovanları kül oldu. İçerisinde arılarında bulunduğu 60 kovandan sadece 4 adet kovan kurtarılabildi. İtfaiye ekipleri kovanları kurtarmak için yangına müdahale etti. Yaklaşık 54 arı kovanı yanan vatandaş ise isyan etti.
MAHALLELİ YARDIMA KOŞTU
Rüzgarla hızla büyüyen yangın söndürme çalışmalarına Bitez ve Ortakent mahallesindeki vatandaşlarda katıldı. yerleşim bölgelerine kadar sıçrayan yangına vatandaşlar çalılarla müdahale etti. Bahçelerinin yanmaması için canla başla yangını söndürmeye çalışan vatandaşlar başarılı olamadı. Yangının çok sayıda zeytin ağacını da küle çevirdiği öğrenildi. Orman işletmeye ait arazözlerinde söndürme çalışmalarına katıldığı yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.