Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitlis ve ilçelerinde PKK-KCK operasyonu: 18 gözaltı

PKK-KCK soruşturması kapsamında Bitlis ve ilçelerinde yapılan operasyonlarda aralarında Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Arıkbaşlı, HDP ve DBP’li yöneticilerinde olduğu 18 kişi gözaltına alındı.Konuyla ilgili Bitlis Valiliğinden...

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PKK-KCK soruşturması kapsamında Bitlis ve ilçelerinde yapılan operasyonlarda aralarında Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Arıkbaşlı, HDP ve DBP’li yöneticilerinde olduğu 18 kişi gözaltına alındı.
Konuyla ilgili Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında; Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen kapsamlı ve duyarlı çalışmalar neticesinde;13 Ağustos 2016 tarihinde ilimiz merkez, Ahlat, Adilcevaz, Mutki ve Tatvan ilçelerinde, PKK/KCK Terör Örgütü içerisinde Milis/İşbirlikçi faaliyetleri tespit edilen 25 şahsa yönelik eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir. Yapılan operasyonlar sonucu; Bitlis Belediyesi Başkan Yardımcısı O.A., HDP Kadın Kollarında Faaliyet yürüten N.İ., M.D., DBP Ahlat Eş Başkanı G.Ü., DBP Adilcevaz Eş Başkanı S.K., HDP Belediye Meclis Üyesi M.S.A., HDP Gençlik Kollarında görevli F.K., S.B., İl Encümen Üyesi N.A.’nında aralarında bulunduğu (18) şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte kararlıkla devam etmekte ve edecektir" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.