Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bismil’de 4 Teröristin Öldürülmesinin Ardından

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinin 4 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çıkan ve 4 terörist ile çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği çatışmanın ardından bölgedeki ev,...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinin 4 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çıkan ve 4 terörist ile çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği çatışmanın ardından bölgedeki ev, iş yeri ve araçlardaki kurşun izleri görüntülenirken, çatışmanın izleri gün ağarınca ortaya çıktı.
Diyarbakır Valiliği’nce, Bismil ilçesinin Ulutürk, Dumlupınar, Tekel ve Fırat Mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildikten sonra bölgeye giden güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çatışma çıkmış ve 4 terörist öldürülmüştü. Çatışmada öldürülen bölücü terör örgütü mensuplarının üzerlerinde yapılan aramada, 2 Kalaşnikof marka silah, bu silahlara ait 2 adet şarjör ve 70 adet fişek ile 15 adet el yapımı bomba ele geçirilirken, daha sonra yapılan aramalarda 2 adet Kalaşnikof marka silah, 8 adet Kalaşnikof marka silaha ait şarjör, 2 bin 800 adet Kalaşnikof marka silaha ait fişek, 494 adet av tüfeği fişeği, 230 adet M-16 marka silaha ait fişek, 100 adet Kanas marka silaha ait fişek, 8’i zırh delici olmak üzere toplamda 9 adet roketatar başlığı, 9 adet roket sevk fişeği, 3 adet kullanılmış roketatar başlığı, 13 adet yangın tüpüne hazırlanmış el yapımı bomba, 18 adet demir profile hazırlanmış el yapımı bomba, 3 adet havai fişek rampası, 2,5 litre benzin, 1 adet bilgisayar ile çeşitli kişisel eşyalar ele geçirilmişti.
Gece sabaha kadar zaman zaman sıcak temasın yaşandığı ilçede 4 bölücü terör örgütü mensubunun öldürüldüğü bölgedeki çatışma izleri İHA kamerası tarafından kaydedildi. Çatışmanın ardından bölgede bulunan bir çok ev ve iş yeri ile araçta maddi hasar olduğu ortaya çıktı. Gün ağardıktan sonra çatışma izlerinin ortaya çıktığı Bismil ilçesinde teröristlerin vurulduğu odunluk ve etrafında çok sayıda boş kovan olması dikkatleri çekerken, olay yakınındaki duvarlara da yazılar yazıldığı görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.