Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biçerdöver Kavgasında 2 Kardeş Öldü

Adana’da, 6 yıl önce ortak biçerdöver alan ancak anlaşamayıp ayrılan iki aile arasında çıkan kavgada 2 kardeş hayatını kaybetti, baba ile diğer kardeş ağır yaralandı.Edinilen bilgiye göre, olay dün gece Ceyhan ilçesi, Gaziosmanpaşa...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da, 6 yıl önce ortak biçerdöver alan ancak anlaşamayıp ayrılan iki aile arasında çıkan kavgada 2 kardeş hayatını kaybetti, baba ile diğer kardeş ağır yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, olay dün gece Ceyhan ilçesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi, Ziya Gökalp Caddesi’nde meydana geldi. Çiftçilik yapan D. ve Ç. aileleri 6 yıl önce ortak biçerdöver aldı. Ancak bir süre sonra aileler arasında biçerdöver ile kazanılan para ve borcun ödenmesinden dolayı sorun çıktı. Aileler sorunu çözemeyince ortaklık bozuldu. Bu kez de biçerdöverin kimin olacağı konusunda anlaşmazlık yaşayan aileler arasında sürekli kavga çıkmaya başladı.
İddiaya göre, bir süre önce Mahmut D. (65), kavga ettiği ortağı Mahmut Ç.’nin burnunu kırdı. İki aile bu kavga sonrası karşılaştıkları her yerde birbirlerine küfür ederek kavga çıkarmaya başladı. Dün gece de baba Mahmut D., oğlu İsa D. (22), Mehmet D. (20), Fatih D. ve İsmail D., Ziya Gökalp Caddesi’nde giderken hasımları Mahmut Ç. (62), oğulları Halil Ç., Ahmet Ç. ve Mehmet Ç. ile akrabaları Ali P. ve İsmail D. ile karşılaştı. Bu sırada taraflar birbirine küfür etti. Küfürleşme kısa sürede sokak ortasında kavgaya dönüştü. Kavgada demir çubuklar kullanıldı. Bu arada Ç. ailesinden bir kişi pompalı tüfek getirerek D. ailesi mensuplarının üzerine ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu baba Mahmut, oğulları Fatih, Mehmet ve İsa D. ağır yaralandı. Karşı taraftan ise baba Mahmut Ç. demir çubukla başından hafif yaralandı.
Olayda pompalı tüfek kullanıldıktan sonra Ç. ailesi otomobil ile kaçtı. Bu sırada çevredeki vatandaşlar polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Mehmet D.’nin öldüğünü belirlerken, 3 yaralı hastaneye kaldırdı. İsa D. de yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Geride kalan baba ve oğlun hayati tehlikesi devam ediyor.
Olayın ardından harekete geçin Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri zanlıların kaçtığı otomobili kovalamaya başladı. Kısa süren kovalamacanın ardından 6 zanlı da yakalandı. Mahmut Ç. başından yaralı olduğu için hastaneye götürülüp tedavisinin ardından gözaltına alındı. Diğer zanlıların ise emniyetteki sorgusu devam ediyor.
Hayatını kaybeden 2 kardeşin cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.