Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyşehir’de polisten geniş güvenlik önlemi

KONYA’nın Beyşehir İlçesi’nde sokak köpeğini tekmeleme yüzünden çıkan ve 1’i Suriyeli 2 kişinin öldüğü, 3 Suriyeli’nin yaralandığı kavganın ardından, polisin ilçede aldığı yoğun güvenlik önlemi sürüyor. Olaya karıştığı öne sürülen 15 kişinin sorgusu da devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyşehir’de polisten geniş güvenlik önlemi
Olay, geçen Cumartesi günü saat 22.00 sıralarında Beyşehir İlçesi Prof. Dr. Yılmaz Muslu Caddesi’nde meydana geldi.

Bir silah fabrikasında çalışan Mehmet Bayraktar, iddiaya göre Suriyeli 4 kişilik grup sokak köpeğini tekmeleyince ”Köpeğe niçin tekme attınız” diyerek uyarıda bulundu.

Bunun üzerine 4 Suriyeli ile Bayraktar arasında kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine iddiaya göre iki taraf da birbirine bıçakla saldırdı. Kavgada Mehmet Bayraktar ile Suriyeli İbrahim El Ali ve soyadı belirnemeyen yine Suriyeli 20 yaşındaki Kasım ile 26 yaşındaki Abdullah Muhammed ve 22 yaşındaki Ahmed Sadi yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Beyşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kalbine saplanan bıçak darbesiyle yaralanan Mehmet Bayraktar ile Suriyeli yaralılardan İbrahim ameliyat sırasında öldü. Olayı duyan Mehmet Bayraktar’ın yakınları hastane önünde toplanıp, hastanedeki yaralı Suriyeli’lere saldırmak istedi. Polis engel oldu. Polis ile kalabalık arasında sabaha kadar gerginlik sürdü.

SURİYELİNİN CENAZESİ MORGTA BEKLETİLİYOR

Mehmet Bayraktar’ın cenazesi dün Eğirler Mahallesi’nde toprağa verildi. Suriyeli İbrahim El Ali’nin cenazesinin de halen morgda tutulduğu, yaklaşık bir hafta cenazeye sahip çıkan olmazsa, kimsesizler mezarlığına defnedileceği belirtildi. Yaralı 3 kişinin tedavisinin ise devam ettiği kaydedildi.

Olaya karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 8’i Suriyeli 15 kişinin ise sorgusunun devam ettiği belirtildi. Polis, ilçede yeniden bir gerginlik oluşmaması için güvenlik önlemini artırdı. Konya il merkezinden ilçeye yaklaşık 400 polis takviye olarak gönderildi. İlçe meydanında 2 Toplumsal Olaylara Mücadele Aracı (TOMA) hazır bekletilirken, ekipler de kentin farklı noktalarında bekleyip önlem aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.