Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyşehir’de merdiven altı silah imalathanesi kapatıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde jandarmanın ruhsatsız bir silah atölyesine yaptığı baskında, aralarında kaleşnikof ve kanas görünümlü şarjörlü av tüfeklerinin de bulunduğu yasa dışı üretim 24 av tüfeği ile çok sayıda silah parçası...

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2016 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2016 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’nın Beyşehir ilçesinde jandarmanın ruhsatsız bir silah atölyesine yaptığı baskında, aralarında kaleşnikof ve kanas görünümlü şarjörlü av tüfeklerinin de bulunduğu yasa dışı üretim 24 av tüfeği ile çok sayıda silah parçası ele geçirildi. Atölye hakkında kapatma işlemi uygulandı.
Edinilen bilgiye göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ekipleri, Beyşehir’de bazı şahıslar tarafından merdiven altı ve ruhsatsız olarak işletilen bazı atölyelerde yasa dışı olarak av tüfeği imal edilerek yurt genelinde pazarlanıp satışa sunulduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Konya İl Jandarma ve Beyşehir ilçesi Üzümlü Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin müşterek çalışması neticesinde, ilçeye bağlı Huğlu Mahallesi’nde E.Y. isimli şahsın işlettiği iddia edilen ruhsatsız silah imalathanesine baskın düzenlendi. Adreste yapılan aramada jandarma ekipleri, kaleşnikof ve kanas görünümlü özel av tüfekleri, yasa dışı üretim 19 standart namlu av tüfeği, av tüfeği üretiminde kullanılan 806 parça değişik silah malzemesi ele geçirildi.
Ruhsatsız silah imalathanesi hakkında kapatma işlemi uygulayan jandarma ekipleri, adreste bulduğu yasa dışı üretim av tüfekleri ile tüfek üretiminde kullanılan malzemelere el koydu. Jandarma ekiplerinin hakkında yasal işlem başlattığı E.Y. ise çıkarıldığı adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.