Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyşehir’de İki Ev Yanarak Kül Oldu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde birbirine bitişik iki ev, çıkan yangında kül oldu.Edinilen bilgiye göre, Beyşehir’e bağlı Damlapınar Mahallesi’nde bulunan Mehmet Ersoy’a ait iki katlı evde gece yarısı henüz bilinmeyen bir nedenle yangın...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’nın Beyşehir ilçesinde birbirine bitişik iki ev, çıkan yangında kül oldu.
Edinilen bilgiye göre, Beyşehir’e bağlı Damlapınar Mahallesi’nde bulunan Mehmet Ersoy’a ait iki katlı evde gece yarısı henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Mahalle sakinlerinin uykuda olduğu saatlerde çıkan yangın ancak saat 04.00 sıralarında bir vatandaş tarafından fark edilerek itfaiye ekiplerine haber verilebildi. Alevler, bitişiğindeki Mustafa Kayalı’nın da evine sıçrarken yangına ilk müdahale mahalle sakinleri tarafından yangın söndürme tankeri ile yapıldı. İhbarın ardından adrese intikal eden itfaiye ekipleri angına müdahalede bulundu. Söndürme çalışmalarına Beyşehir’in yanı sıra Konya’dan da itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri çevredeki bir eve de sıçrayan yangını büyümeden söndürürken, altları samanlık olan ve çöken evlerdeki yangını kontrol altına aldıktan sonra soğutma çalışmaları başlattı. Beyşehir Belediyesi de olay yerine iş makineleri ve kamyon araçları naklederken, tamamen çöken evlerin enkazının kaldırılma işlemleri başlatıldı.
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da olay yerine gelerek yanan evin sahibi Mustafa Kayalı’ya ve mahalle sakinlerine “geçmiş olsun” dileğinde bulundu ve yangın mahallinde incelemeler yaptı. Başkan Özaltun, evi yanan Kayalı’yı teselli ederken belediye olarak gerekli yardımları yapacaklarını söyledi.
Evi yanan Mehmet Ersoy’un İzmir’de yaşadığı ve ikametgahta kimsenin oturmadığı öğrenilirken, bitişiğindeki evin sahibi Mustafa Kayalı’nın ise ailesiyle birlikte yangın esnasında yayla evinde bulunduğu belirtildi.
İtfaiye ve jandarma ekipleri yangının çıkış nedenini araştırırken, elektrik kontağından çıkmış olma ihtimali üzerinde duruluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.