Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyşehir’de FETÖ’den toplam 39 kişi tutuklandı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrasında haklarında FETÖ/PDY kapsamında adli soruşturma başlatılan kişilerden bugüne kadar 39’unun çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı öğrenildi.Edinilen...

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrasında haklarında FETÖ/PDY kapsamında adli soruşturma başlatılan kişilerden bugüne kadar 39’unun çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe kalkışmasının ardından bugüne kadar geçen 2,5 aylık süreçte Beyşehir ilçesinde aralarında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan üst düzey personelin de bulunduğu, memur, işçi, esnaf ve iş adamlarından oluşan toplam 151 kişi hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PYD) ile irtibatlı olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Kamu kurumlarındaki görevlerinden el çektirilerek açığa alınan çalışanlarla birlikte soruşturma kapsamında güvenlik güçlerince gözaltına alınan isimlerden Beyşehir Adliyesi’ne sevk edilen 39 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. FETÖ’den soruşturma başlatılan 13 kişi hakkında ise savcılık tarafından yakalama kararı verilirken, bu kişilerin halen firari olarak güvenlik güçlerince arandığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.