Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beyoğlu’nda Temel Kazısı Sırasında Kolanları Çatlayan Bina Boşaltıldı

Beyoğlu’nda bir inşaat alanında yapılan temel kazı çalışması sırasında toprak kayması meydana geldi. İnşaatın bitişiğindeki bir apartmanın kolonlarında oluşan çatlak nedeniyle de bina sakinleri tahliye edildi.Beyoğlu Sütlüce Mahallesi...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2016 23:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beyoğlu’nda bir inşaat alanında yapılan temel kazı çalışması sırasında toprak kayması meydana geldi. İnşaatın bitişiğindeki bir apartmanın kolonlarında oluşan çatlak nedeniyle de bina sakinleri tahliye edildi.
Beyoğlu Sütlüce Mahallesi Salaş Sokak üzerinde iddialara göre, özel bir firma tarafından inşası gerçekleştirilen apartman için yapılan temel kazı çalışması sırasında toprak kayması meydana geldi. İnşaat alanı bitişiğinde bulunan bir apartmanın kolonlarında da meydana gelen toprak kayması neticesinde çatlaklar oluştu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Çevre güvenliğinin alınmasının ardından itfaiye ve zabıta ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Yapılan incelemeler sonucunda apartmanın kolonlarında çatlaklar bulunduğu belirtilirken, apartman sakinlerinden binayı boşaltmaları istendi. Polis ekiplerinin nezaretinde apartman sakinleri binadan tahliye edildi.
Temel kazma çalışması yapan müteahhit firmayı uyarmalarına rağmen dikkate alınmadıklarını belirten Gülizar Güney isimli apartman sakini, “Ben bugün sabahtan beri uyardım. Hiçbir şekilde beni dikkate almadılar. On gündür bir demir taktırmak için uğraştık. Çocuklarımız orada oynarken biz sürekli korku içindeydik. Böyle olmaz ki. Bizim canımız tehlikede. İllaki ölmemiz mi gerekiyor. Ben müteahhitle bizzat görüştüm. Bize bir şey olmaz abla, halledeceğiz abla dedi. Kepçeyle konuşuyorum, o da sürekli bir şey olmaz dedi. Kendimi dışarı nasıl attığımı bilmiyorum. Tadilatımı daha yeni yaptırmıştım. Böyle bir duyarsızlık olamaz. Benim küçük çocuğum var. Nereye gideceğim, nerede kalacağım bilmiyorum’’ diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.
Kolonlarında çatlak bulunduğu gerekçesiyle boşaltılan bina, apartman sakinlerinin tahliye edilmesinin ardından zabıta ekiplerince mühürlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.