Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye saldırganı hâkim karşısında

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk ve asistanını bir süre makam odasında silahla alıkoyan, belediye personeli ve polisin müdahalesinin ardından teslim olan saldırganın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2019 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2019 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye saldırganı hâkim karşısında

Gemlik’te infial yaratan saldırının ilk duruşması gerçekleşti. Duruşmada Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, asistanı, avukatlar hazır bulunurken Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, belediye çalışanları, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve Serintürk’ü yalnız bırakmadı.

Hakaretlerde bulundu!

Sanık, SEGBİS sistemi ile bulunduğu cezaevinden duruşmaya canlı olarak bağlandı. Daha önce belediyede çalıştığı ve karıştığı bir takım olaylar nedeniyle işten ayrıldığı öğrenilen sanık, yeniden belediye işe girmek istediğini, isteğine kesin bir cevap alamayınca kuru sıkı silahla belediyeye gelerek Serintürk ve asistanını alıkoyduğunu söyledi. “Şeytana uydum, alkollüydüm, pişmanım” gibi söylemler ile duruşma sırasında sakin bir tavır sergilemeye çalışan sanık, kararı duyduktan sonra “sevinenlere kına göndermek istiyorum” diyerek sinirli hareketlerle kameranın bulunduğu odadan ayrıldı. Ayrıca sanık ifade sırasında ona müdahalede bulunan kimi belediye çalışanlarına da hakarete varan söylemlerde bulundu.

Mağdur tarafın avukatları olayın kamu görevlisinin silah zoruyla görevinden alıkonulması, belediye faaliyetlerinin sekteye uğraması ve eylemin bir kadına şiddet olayı olarak değerlendirilmesini belirterek davanın ağır cezaya gönderilmesini istedi. Sanık avukatı ise konunun basit bir eylem olduğunu iddia ederek zorbanın tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Duruşma tarafların beyanda bulunmak üzere ek süre istemeleri sonucu 11 Şubat tarihine ertelendi. Sanık tutuklu yargılanmaya devam edecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.