Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye Eş Başkanlarına 10’ar Yıl Hapis

HAKKARİ (İHA) – Hakkâri Belediyesi eş başkanlarının aralarında bulunduğu sanıklara 10’ar yıl hapis cezası verildi.HDP ve DBP Hakkâri il örgütleri öncülüğünde 14 Ağustos 2015 tarihinde yapılan "öz yönetim" açıklamasına katıldığı...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HAKKARİ (İHA) – Hakkâri Belediyesi eş başkanlarının aralarında bulunduğu sanıklara 10’ar yıl hapis cezası verildi.
HDP ve DBP Hakkâri il örgütleri öncülüğünde 14 Ağustos 2015 tarihinde yapılan "öz yönetim" açıklamasına katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’nin de aralarında bulunduğu HDP ve DBP’li 11 yöneticinin yargılandığı davanın 5. duruşması Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Tutuklu sanıklar Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi ile DBP ve HDP il yöneticileri Fırat Ertunç, Ali Tetik, Devrim Ecer, İlhan Kaynak güvenlik gerekçesi ile duruşmaya getirildi.
Duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar İsmail Sihat Kaya, Cihan Kahraman, İskan Aksaç ve Erdem Şahin katılmazken, Hamide Özer katıldı. Tek sanığın katıldığı duruşmada mahkeme heyeti avukatlara söz hakkı verdi. Karar için yaklaşık bir saat verilen aranın ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Kararda belediye eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile Hamide Özer, İsmail Sihat Kaya, Ali Tetik, Devrim Ecer, İskan Aksaç ve İlhan Kaynak için ayrı ayrı 10’ar yıl, HDP yöneticisi Fırat Ertunç’a 11 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Duruşmada bulunan Hamide Özer tutuklanırken, tutuksuz yargılanan sanıklar Sihat Kaya ve İskan Aksaç hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Tutuksuz yargılanan Erdem Şahin ve Cihan Karaman için de beraat kararı verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.