Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye başkanı ile kafe işletmecisi arasındaki kavga karakolda bitti

Çanakkale’nin Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ile bir kafe işletmecisi arasında sosyal medyada başlayan kavga karakolda bitti. Polisin biber gazı kullanarak ayırdığı kavganın ardından taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu.Kepez...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye başkanı ile kafe işletmecisi arasındaki kavga karakolda bitti
Çanakkale’nin Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ile bir kafe işletmecisi arasında sosyal medyada başlayan kavga karakolda bitti. Polisin biber gazı kullanarak ayırdığı kavganın ardından taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu.
Kepez Belediye Başkanı CHP’li Dr. Ömer Faruk Mutan ile kafe işletmecisi Doğan Akıncı arasında telefonla başlayan gerginlik, sosyal medya hesaplarında devam etti. Her iki taraf da sosyal medya hesaplarından birbirlerine ağır sözler sarf etti. Çok sayıda kişi, sosyal medyadaki bu atışmaların altına yorum yaparak tarafları sükunete davet etti. Ancak gece yarısına kadar sosyal medyadan devam eden bu gerginlik, Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan’ın beraberinde bir grup ile kafeye gelmesi üzerine kavgaya dönüştü. Başkan Mutan’ın da aralarında bulunduğu grup ile mekan sahibi Doğan Akıncı ve mekan çalışanları arasında kavga çıktı. Kavgaya müdahale eden polis ekipleri, tarafları biber gazı kullanarak ayırdı. Kavga esnasında bazı kişiler hafif şekilde yaralandı. Gözaltına alınan taraflar, daha sonra Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Her iki grup birbirinden şikayetçi olurken, ifadeleri alınan taraflar serbest bırakıldı.
"Cami duvarına işedi"
Kendisine yapılan hakaretlere göz yummayacağını söyleyen Başkan Ömer Faruk Mutan, “Kafe sahibi sosyal medyadan önüne gelene iğrenç bir şekilde saldırıyor, özellikle Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ve etrafındaki kişilere. Bu sefer cami duvarına işedi. Son bir haftadır Toprak Mahsulleri Ofisi’nin satışı üzerinden benim rant devşirmemden bahsetmeye başladı. Kusura bakmayacak, Çanakkale kamuoyu beni de, onu da, diğerlerini de biliyor. Dün akşam hoş olmayan ama sonuçta olması gereken de oldu. Bunca hakaretin bir sınırı var. Birileriyle iş birliğiyle yapıyor. Halkın iradesiyle seçilmiş bir belediye başkanı olarak bunca hakarete göz yumamazdım. Yapmam gerekeni yaptım. Cezam neyse de ona da katlanırım. Ama o da cezasına katlanacak. Bu adamın sosyal medyasına bir baksınlar. Küfürler ediyor. Kendime ettirmeyeceğim. Ederse de karşılığını görecek. Bundan sonra da görecek. Bu tehdit falan değil. Bunca hakaret bir şekilde karşılık bulacak. Beni sevenler geldi oraya. Bu sevenler bugün çoğalacak, yarın daha çoğalacak. O kendisine dikkat etsin” dedi.
"Seni öldüreceğim, kaldıracağım diye tehdit etti"
Kameralara konuşmak istemeyen kafe sahibi Doğan Akıncı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin satışından Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan’ın rant elde edeceğine yönelik paylaştığı bir yazıyla ilgili tartışmanın başladığını söyleyerek, “Yazıda Ömer Faruk Mutan’ın da adı geçiyordu. Bunun üzerine de akşam saat 20.00 civarı Başkan Mutan telefonla aradı. Daha telefonu açarken, ‘Seni öldüreceğim, kaldıracağım’ diye tehditler etti. Küfürler etmeye başlayınca ben de cevap verdim. Ondan sonra 30-40 defa daha aradı. 10 defa falan karşılıklı küfürleştik. Sosyal medyada yazınca ben de kendisine cevap verdim. Ondan sonra 10 kişiyle beraber dükkanı bastılar. Bundan sonra burası benim gibi havalar yaptı ve dükkanın içine girerek saldırdı. Biz de karşılık verdik. Polisler geldi ayırdı. Şikayetçi oldum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.