Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belçika Konsolosluğuna Taziye Ziyareti

İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısını protesto etmek için yürüyüş düzenleyen İstanbul ilçe belediye başkanları ve çok sayıda farklı ülke başkonsolosu yürüyüşün ardından Belçika konsolosluğuna giderek, taziye ziyaretinde...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısını protesto etmek için yürüyüş düzenleyen İstanbul ilçe belediye başkanları ve çok sayıda farklı ülke başkonsolosu yürüyüşün ardından Belçika konsolosluğuna giderek, taziye ziyaretinde bulundu.
İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırıyı protesto etmek için çok sayıda ülkenin başkonsolosu ve ilçe belediye başkanları teröre tepki yürüyüşü düzenledi.Yürüyüşe, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter, İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, Belçika’nın İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem başta olmak üzere toplam 19 ülkenin başkonsolosu katıldı. İstiklal Caddesi üzerinde teröre karşı kol kala girerek yürüyen katılımcılar yürüyüş sonrasında Belçika Konsolosluğu’na giderek taziye ziyaretinde bulundu.
"BU SALDIRILAR, İNSANLIĞA YAPILMIŞ SALDIRILARDIR"
Brüksel’de yaşanan terör saldırısı nedeniyle taziye için Belçika Konsolosluğu’na geldiklerini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,” Bir başka haber daha bu sefer Avrupa’nın kalbinden, Brüksel’den geldi. Aynı terör örgütleri bu sefer Avrupa’nn merkezini tehdit etmeye başladılar. Bütün bu saldırılar insanlığa yapılmış saldırılardır. Bağdat ile Halep’i Diyarbakır ile Ankara Brüksel ile Paris arasında da fark yok. Bugün İstanbul’da bulunan başkonsoloslarımızla Cumartesi yaşanan saldırıyı lanetlemek üzere toplanmıştık ama Brüksel’de yaşanan olay sonrası bütün ekip Başkonsolosluğumuzu ziyaret etmek ve taziyelerimizi bildirmek istedik. Bu vesileyle ben Başkonsolosumuza taziyelerimi sunuyorum” dedi.
ABD BAŞKONSOLOSU’NDAN TERÖRE KARŞI BİRLİK MESAJI
ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter , “ Olaylar son olsun. Hepimizin başı sağ olsun. Beraber devam edeceğiz, teröre karşı durmaya. İnşallah son olsun" ifadelerini kullandı.
"İNSAN CANI HER DİNDE KUTSALDIR"
Terörün dini, dili, ırkı olmadığını belirten AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise, “Cumartesi maalesef İstanbul’da menfur bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. İstanbul’un kalbinde yaşanan bu terör olayları misafirlerimizi vurdu. Ben bugün şunu diliyorum Yaradan’dan İstiklal Caddesi’nde attığımız her bir adım insanlığın barışı ve mutluluğuna vesile olsun. Bugün Brüksel’de yaşanan olay hepimizi hayli ile üzdü. Bütün konsoloslarımızla bugün burada terörü lanetleme adına bir araya gelelim dediğimiz de Brüksel’de bu terör olayını duymamıştık. İnsan canı her dinde kutsaldır. Buna bugün olduğunu gibi kol kala girerek bir ses vermemiz lazım” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.