Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belçika Büyükelçiliği Önünde ’Çadır’ Protestosu

Ankara Kızılay’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Nusrettin Can Çalkınsın’ın yakınları, terör örgütü PKK’ya çadır açma izni veren Belçika’yı protesto etti. Çalkınsın ailesi, Belçika’nın Ankara Büyükelçiliği...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Kızılay’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Nusrettin Can Çalkınsın’ın yakınları, terör örgütü PKK’ya çadır açma izni veren Belçika’yı protesto etti. Çalkınsın ailesi, Belçika’nın Ankara Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.
Ankara’nın Kızılay semtindeki patlamada hayatını kaybeden Nusrettin Can Çalkınsın’ın yakınları, Belçika’nın terör örgütü PKK’ya, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Zirvesi’nin yapıldığı AB Konseyi binasının arkasında çadır kurmasına izin vermesini protesto etti. Nusrettin Can Çalkınsın’ın babası Şentürk, annesi Aynur, kız kardeşi Umay, aile yakınları ve arkadaşları Belçika’nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı.
Türk bayraklarıyla Belçika Büyükelçiliği önüne yürüyen Çalkınsın’ın ailesi ve arkadaşları, basın açıklaması yaptı. Çalkınsın’ın yakınları adına basın açıklamasını yapan aile dostu Murat Çakıroğlu, "Her zaman için devlet menfaatlerini bireysel çıkarlarının önünde tutan ve devlete bağlılığını sürekli vurgulayan bizler, masum insanları ve hatta bebekleri hedef gözetmeden insanlık dışı ve alçakça öldüren bölücü terör örgütü PKK’nın uzantısı olan TAK tarafından 13 Mart’ta Ankara’da gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit edilen Nusrettin Can Çalkınsın’ın yakınları olarak buradayız. Terörün dili, dini, ırkı yoktur. Terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen bu tür saldırıların amacı; can yakmak, korku, endişe, kaygı ve güvensizlik hissi yaratarak toplumsal dengeyi bozmaktır. Aynı saikle geçtiğimiz hafta bugün gerçekleştirilen eylem neticesinde çoğunluğu genç ve masum olan 37 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 200’e yakın kişi yaralanmıştır" ifadelerini kullandı.
"PKK’YA DESTEK VEREN BELÇİKA VE TÜM AVRUPA ÜLKELERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ"
Bazı Avrupa ülkelerinin yıllardır içeriden ve dışarıdan katil ve bölücü terör örgütlerini desteklendiğini öne süren Çakıroğlu, "Ülkemizde gerçekleştirilen saldırılar ve hayatını kaybeden masumlara rağmen maalesef bugün sözde medeniyet ve insan hakları savunucusu olan ikiyüzlü Avrupa tarafından örgütün kurmuş olduğu ve katillerin fotoğraflarının asılı bulunduğu çadırlar kaldırılmamıştır" dedi.
Çakıroğlu, şunları söyledi:
"Ellerinden kan damlayan örgüt mensuplarının gösteri düzenlemelerine ve çadır kurmalarına izin verilerek adeta örgüte kucak açılmıştır. Bırakın devletimiz tarafından yapılan çağrıları, insanlık adına dahi bu çadırları kaldırması gereken başta Belçika olmak üzere terör örgütünün eylemlerine destek veren tüm Avrupa ülkelerini şiddetle kınadığımızı buradan belirtmek istiyoruz. Bizler geçmişimizden gelen köklü kültürümüzle benzer şekilde gerçekleştirilen her alçakça saldırıda masumların yanında olduğumuz üzere, istememekle birlikte benzer saldırılar Avrupa ülkelerinde gerçekleştiğinde Avrupa’nın takındığı bu tavrın aksine hiçbir zaman kan ve nefreti desteklemeyecek, onlara kucak açmayacağız. Belçika’ya ülkemizin geçmişteki uygulamalarını örnek alarak çadırın kaldırılması ve teröre verdiği desteği kesmesi için buradan açıkça çağrıda bulunuyoruz. Teröre karşı verilecek en büyük mesaj, terörün karşısında birlik olmaktır. Siyasi hesaplaşmaları ve ayrışmaları bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik ruhu inşa etmek için adım atmak 7’den 70’e herkesin üzerine düşen bir sorumluluktur."
BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNE, ÜZERİNDE ’ŞEHİT YAKINLARI’ YAZILI SİYAH ÇELENK
Basın açıklamasının ardından Çalkınsın’ın yakınları tarafından, Belçika Büyükelçiliği’nin önüne, siyah çelenk bırakılarak, üzerinde İngilizce ve Fransızca "İkiyüzlü Avrupa", "Terörü ve teröre destek verenleri kınıyoruz" yazılı pankartlar açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.