Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bebeklerini Saklayıp Kaçırıldı Diyerek Fidye İstediler

Adana’da Suriyeli anne ile baba 4 aylık bebeklerini saklayıp kaçırıldığını ve fidye istendiğini söyleyerek, kendi ailelerini dolandırmak istedi.Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesi, Gülpınar Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Suriye’deki...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da Suriyeli anne ile baba 4 aylık bebeklerini saklayıp kaçırıldığını ve fidye istendiğini söyleyerek, kendi ailelerini dolandırmak istedi.
Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesi, Gülpınar Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Suriye’deki savaştan kaçarak Adana’ya gelen Aydın D. (36) ve eşi Münteha El Z. (30), 4 aylık erkek bebekleri Ensar D.’yi bir akrabasına bıraktı.
Daha sonra ailesini telefonla arayan çift, "Ensar’ı kaçırdılar. Fidye istiyorlar. Parayı vermezsek. Ensar’ı öldürecekler" dedi.
Çiftin evine gelen yakınları bebeğin kurtarılması için onlara para vermek yerine polise giderek şikayette bulundu.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri şikayet üzerine Aydın D. ve eşi Münteha El Z.’nin ifadesine başvurdu. Polis yaptığı sorguda çiftin çelişkili ifadeler vermesi üzerine anne ve babadan şüphelendi.
Polis anne ve babadan çocuğun nasıl kaçırıldığını ve nereden götürüldüğünü de sorduktan sonra bu yönde yaptığı güvenlik kamerası incelemesinde böyle bir olayın yaşanmadığını belirledi. Ancak anne ve baba buna rağmen bebeklerinin kaçırıldığını, 150 bin lira fidye istendiğini, aksi takdirde 4 aylık bebeklerini bir daha göremeyeceklerini ileri sürdü.
Araştırmayı daha da derinleştiren polisin çapraz sorgulamaya aldığı çift, para almak için böyle bir plan hazırladıklarını itiraf etti. Suriyeli çifte "Polise yalan beyanda bulunmaktan" işlem yapıldı. Karı koca çocuklarıyla birlikte sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine getirildi. Burada baba çocuğu kendisi bulduğunu söylerken, yüzünü kapatan anne basın mensuplarına saldırıp kameralara vurdu.
Adliyeye sevk edilen Suriyeli çift çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.