Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayramı fırsat bilen hırsızlara İstanbul Jandarma Komutanlığı’ndan operasyon

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle boşalan ev ve iş yerlerinde yaşanabilecek hırsızlıkları önlemek için özel ekipler oluşturdu. Bu kapsamda, bir tekstil fabrikasından piyasa değeri 150 bin TL olan...

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2016 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2016 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle boşalan ev ve iş yerlerinde yaşanabilecek hırsızlıkları önlemek için özel ekipler oluşturdu. Bu kapsamda, bir tekstil fabrikasından piyasa değeri 150 bin TL olan 91 top kumaşı çalan 4 şüpheli uzun süren kovalamacanın ardından yakalandı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Kurban Bayramı tatili nedeniyle çalışmayacak iş yerleri ile boşaltılan evlerde meydana gelebilecek olası hırsızlık olaylarının önlenmesi, hırsızların yakalanması, çalınan malzemelerin ele geçirilmesi ve daha önce meydana gelmiş hırsızlık olaylarının aydınlatılması maksadıyla özel ekipler oluşturdu. Komutanlık, 24 saat esasına göre de sorumluluk bölgesine giriş çıkışları kontrol edecek şekilde yol kontrol ve denetimi faaliyeti planlandığını açıkladı.
Bu çalışmalar kapsamında, Silivri Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi’nde bir tekstil fabrikasını kontrol etmek üzere görevlendirilen ekipler, bir minibüsün buradan kaçma girişiminde bulunduğunu fark etti. Ekipler, bunun üzerine derhal aracı takibe alarak durumu İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Harekât Merkezine ve civardaki tüm yol kontrol noktalarına bildirdi.
Çaldıkları kumaşı kaçarken yola attılar
Hırsızların kullandığı araç uzun süren takip ve kovalamaca neticesinde Kınalı yol kontrol noktasında durduruldu. Araçta yapılan aramada; piyasa değeri yaklaşık 150 bin TL olan 91 top (9 bin 100 metre) süet kumaş ele geçirildi. Şüphelilerin kaçtıkları esnada yola attığı 15 top süet kumaş kaçış istikametinden toplattırılırken, araçta bulunan 4 şahıs gözaltına alındı.
Kumaş hırsızlarından 3’ü tutuklandı
Gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü savcılık sorgularının ardından ’İşyerinden Hırsızlık’ suçlamasıyla tutuklanırken, 18 yaşından küçük olduğu tespit edilen 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.