Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayburt’ta Bizans ve İslami döneme ait tarihi sikke ele geçirildi

Bayburt’ta Bizans ve İslami döneme ait tarihi 11 adet sikke ele geçirilirken olayla ilgili 2 kişi yakalandı.Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarihi Eser Kaçakçılığı ile mücadeleye...

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayburt’ta Bizans ve İslami döneme ait tarihi 11 adet sikke ele geçirilirken olayla ilgili 2 kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarihi Eser Kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, T.A. isimli şahsın elinde bulunan sikkeleri satmak için müşteri aradığı yönünde ihbar üzerine harekete geçti. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda ihbarı değerlendiren ekipler, şahsın ikametinde ve iş yerinde alınan arama kararına istinaden arama yaptı. Ekipler, aramada T.A. ve M.Ç. isimli şahıslarda bulunan 11 adet sikkeyi ele geçirdi.
Sikkelerin, üzerlerinde haç resmi, Hz.İsa, Medusa ve Arap alfabeleri gibi figürlerin olduğu, 11.yüzyıl Bizans dönemi ile İslami Döneme ait olduğu anlaşıldı. Olayla ilgili yakalanan T.A. ve M.Ç. isimli şüpheliler hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu suçundan işlem yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.